Recenze: Hadice Calypsoo Kasiopea

Byl jsem opět tvrdě zaplacen. Hadice Calypsoo se po roce porodních bolestí a předělávání dostali do mých pařátů. Držel jsem v nich i původní prototyp a finální produkt se velmi liší. V detailech, nebo ne? Liší se vůbec od dřevěných šlauchů k Aladinkám? České ručičky...

Před pár měsíci mě kontaktoval fanoušek, že prý vyrábí dřevěné šlauchy. Je z města hned vedle mého domovského hoodu. Jakože cože?! Že o tom slyším až teď. Klid, Kubo, zeptej se na detaily. Silikonové hadice s návlekem a dřevěnou koncovkou, název vhodný na krásné pražské protahování, so Calypsoooooo. Tak se potkáme a já se na to mrknu.

Prototypujem
Dorazil ke mě trochu střelený, leč zapálený mladík s kývajícím se šlauchem (:O). Teď vážně. Hadice relativně krátká (:OOO), dobře provedený návlek, kratší úchopová část, dřevěná koncovka, která k puse moc neseděla. Byl tam však potenciál, logo Projektu dýmka (telecí léta) a nadšení. Předal jsem mu tedy své připomínky a těšil se na konečný produkt. Čekal jsem. Čekal jsem dvakrát. Ok, už mě to čekání nebaví. Pche, z těch nic nebude. Kubo, tady máš šlauch - juch! Stálo to čekání za to?

Konstrukce

Kuk
Odlišnost č. 1 - silikonová hadice (Aladin? Nope.). Dnes už standard, stejně jako zázračné zvětšovače penisu na PornHubu (což jsem samozřejmě jen slyšel, nikdy jsem na to (ne)klikl). Metr pade dlouhá, s koncovkami je to přesně 1,9 m. Návlek je z nějakých černých plastových vláken (polyamid), v detailu to vypadá jako ta sranda, ze které se plete zahradní nábytek. Nábytek vyráběný v Polsku. Druhá světová válka začala napadením vysílače v Polsku. Jsou všechno jenom náhody? Eh, drogy, moc drog. Zpět k hadici, Co mě hodně překvapilo i pobavilo, ta hadice je sakra červená. Proč o_O? Ví Alláh a Vlastík Plamínek. Nicméně je to dobrý punk.


Plazí se, pomalu a zběsile
Odlišnost č. 2 - koncovka a úchopová část. Nemohu se ubránit vzpomínce na ty legendární Aladin šlauchy, kde po pátém použití automaticky vypadával uvolněný kovový komínek. Jednou jsem to málem spolknul, to chceš. Tady je koncovka jiná, neobsahuje už žádné součástky navíc. Já si vybral ořech (myslím druh dřeva, mongol), světlá barva s šedým žíháním. Moc pěkná záležitost. Je to evidentně lakované, uvnitř i vně. Předtím vypálené, nyní potisknuté logem Calypsoo(ooooo). Zvýrazněná úchopová část, oproti prototypu více zkosený výstup z koncovky. Co mě opět baví (a není to Smarty) je ta kovová úchopová část, v prototypu byla krátká jako sláva Vladka z VyVolených, nicméně nyní je prodloužená a je to spoko. Navíc je zešikma řízlá, což je fajn při manipulaci s hadicí, má prostor k ohybu. Co mě naopak nebaví, je fakt, že hadici prostě od koncovky neodpojíte. Nevím jestli to je ďáblův flus či vteřinové lepidlo, ale drží to jako přibité. No, ne. Podobná koncovka je i na konci. Je na můj vkus trochu delší, ale aspoň jen tak nevypadne.

Pocity a mraky

Jelikož jsem byl v začátcích tohoto projektu, poskytl jsem pár rad a přihlásil jsem se i do betatesterské fáze, dostal jsem hadici jako dárek. Píšu to proto, jelikož je to jedna z mála věcí, kterou jsem kdy, jako blogger, obdržel zdarma. Nemám to rád, má to tendenci ovlivňovat úsudek, je to napadnutelné, teleshoping nedělám. Proto si beru patřičný odstup a podívám se na věc kriticky, ale pochválím tam, kde to je zasloužené. Blablabla, tak už začni.

Hýbe se to - Tak já nevím. Buď je ta hadice krajně nevychovaná a trollí mě, nebo ještě není rozcvičená. Ono to prostě nebude v klidu (a tak je to u nás se vším!), dám to na stůl svinuté a ono to okamžitě má tendenci se jako narovnat a bum, hned je to dole ze stolu. Zlá hadice, zlá.

Dat dítejl (zdroj: calypsoo.cz)
Táhni, ty... - Tah to má zajímavý. Třeba na Nefesce (Sultana) jsem musel bez difůzoru, lehce zápasit, aby mi to naopak plíce nevtáhlo do šlauchu. Tah byl špatný a já nevěděl, co se děje. Dal jsem šlauch na ARTku a táhlo to božsky. U Amy Heavy Shay už to byl takový zdravý průměr. Nicméně bych doporučil, aby se vnitřní průměr koncovky zvětšil aspoň o milimetr. Jinak spoko.

Oplétačky naší Kačky - Kačka se mi hodila do rýmu. Jinak oplet/povlak je kvalitní, po pár týdnech nejeví známky opotřebení, černá barva je univerzální. Nebylo by na škodu přidat více barevných variant.

Chyť mě, když to dokážeš - Ta úchopová plocha je fajn. Teprve s ní jsem si uvědomil, jak se mi sakra potí ruce. Mám to v ruce střídavě asi 15 minut a lol, ono se mi to k ní přilepilo? Buď trpím radiátorovým syndromem (nezaměňovat s homosexualitou), nebo ten nerez není úplně to vhodné. Spíš ale ta první možnost, používal jsem více než tucet kovových náustků a nebyl nikdy problém.

Celkově se z Calypsoo kouří velmi dobře. Žádná pachuť po prvním použití, lak je odolný a nejeví známky opotřebení, chuť předešlých tabáků se v koncovce nedrží a čištění je klasické, nevyžaduje žádné extra postupy.

Dřevo ještě neumřelo

Produktovka (zdroj: calypsoo.cz)
Calypsoo není Aladin, ani v nejmenším. Je to promyšlený produkt, odladěný kus práce. Vzhled mě oslovil, ale zase jsem nepohonil, abychom si rozuměli. Ta dvojbarevná kombinace je fakt hezká, to zase jo. Délky a rozměry sedí perfektně, jen ten větší vnitřní průměr koncovky by přišel vhod. Červená hadice pobavila, návleku by slušelo více barevných provedení. Po dobu používání jsem na extrémní problém nenarazil, so what?

Určitě to není jediná hadice v nabídce, určitě toho bude více, určitě to někdo za cenu 799 Kč koupí. Nebo taky ne, cena je přeci jen vyšší. České ručičky, malovýroba, obchodní marže, materiál a tak, no. Snaha svézt se na vlně dřevo je prémiový materiál je zřejmá, ale nevadí to. Šlauch se mi líbí a nevidím důvod, proč bych ho neměl používat. Jen jsem zvědav, jak dlouho vydrží bez ghostingu (uchování chuti), odlezlého laku a trouchnivění.

8/10

Jakub Kopáček

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram