Podcast #25 – Ľuboš Cifrík: Slovenské dýmkaření, jeho styl, komunita i budoucnost

Jejich cesty, styl a vybavení jsou odlišné, avšak pojí je pouto téměř bratrské. Dýmkařské komunity dvou zemí, jejichž vyslanci se sešli na půli cesty – v Brně. Dnešní díl je věnovaný dýmkaření na Slovensku, o kterém mi povyprávěl Ľuboš Cifrík. 

Chlapec je to vskutku povolaný! Podílí se na chodu největšího tamního dýmshopu Touareg Shisha, spolupořádá největší místní akci Shisha Fest, prsty má i v různých dýmkařských podnicích, v minulosti provozoval catering a také umělecky čmáral po vázách. Navíc si tak trochu komerčně bloguje právě pro zmíněný Touareg. 

S Ľubošem jsme probrali slovenské dýmkaření ze všech úhlů pohledu. Řeč bude o komunitní scéně a dýmkařské tvorbě, probereme dýmkařské podniky vč. tipů k návštěvě. Pustili jsme se do diskuze o rozdílných a společných prvcích našeho dýmkaření a vývoji místní scény. Nejen Česko, ale také Slovensko žije v dýmu!

PS: Ohavně jsme opomenuli zmínit jedinečnou, první československou knihu o dýmkách jménem Vodní dýmka – od Timoteje Jančára a Miroslava Sedláčka 😱. Rovněž i recenze a dýmkařská videa, které Timo produkoval pod nickem @professor_hookah (My Hookah Place) ve spolupráci s Patrikem Tančenkem (jedno jsme natočili spolu, ha!). 

#25 – Ľuboš Cifrík: Slovenské dýmkaření, jeho styl, komunita i budoucnost
Epizoda 25!
  

 Podcasty vznikají ve spolupráci s SHANTI.cz, oujé!

Natáčení proběhlo ve studiu B2F Media.

Jakub Kopáček

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram