Pomáháme dýmkárnám, jo?

V minulém článku jste se ujistili, že vaše oblíbená dýmkařská klubovna maká a připravuje se otevřít. Cool. Existuje ale spousta jiných dýmkáren, které na tom nejsou tak sluníčkově a potřebují podat pomocný šlauch. A nejen ty! Dnes se na scéně objevil projekt, který chce pomoci – Pomáháme dýmkárnám. Dá se to využít?

pomáháme dýmkárnám
Me gusta!
Všichni zájemci o projekt musí splňovat drsná kritéria. Bezdlužnost, průměrný měsíční obrat alespoň 500 000 €, nutnost disponovat alespoň jedním Pumpkinem, mám pokračovat? Klídek, tohle není státní podpora pro OSVČ. Projekt mě zaujal právě svou jednoduchostí a promyšlenou strukturou, proto jsem se rozhodl rozšířit jeho dosah i na svém blogísku.

Vo co go?

Pomáháme dýmkárnám má za cíl zpropagovat dýmkařské podniky na svých webovkách a přidružené facebookové skupině. Druhým úkolem projektu je nabídnout finanční injekci podnikům prostřednictvím kupónů. Kupóny si koupíme my, příznivci té či oné dýmkárny, čímž jim poskytneme finance na znovuotevření, ochranné pomůcky a celkové přizpůsobení provozu době koronavirové. Kupón lze využít pro dýmení, notorické popíjení či přežírání v podpořené dýmkárně. Jednoduše podpoříte podnik teď, užívat si budete potom. Další částí je dotace vybavením, které věnovala skupina přátelsky naladěných značek – dýmky, uhlí, jednorázové náustky atd. 

pomáháme dýmkárnám
Vo co go?
Takových projektů dnes existuje mrak, avšak cílí na restaurace, prodejce pivka a jiné podniky. Vzal se tedy existující koncept a našrouboval se na dýmakařské podniky – prosté a (snad) účinné. Za projektem stojí tým SHANTI.

Pro koho to je?

Pro všechny dýmkárny, čajovny, lounge, bary i cateringy, které se rozhodnou vyhledat pomoc na platformě Pomáháme dýmkárnám. Registrace i všechny služby s projektem spojené jsou zadáčo.

Co s tím můžete dělat?

Podniky mohou využít 4 druhy přímé či nepřímé pomoci:
  • virtuální vizitka, kterou si vyplní na webu projektu, zpropaguje jejich dýmplac 
  • prodej kupónů poskytne dýmkařské komunitě možnost opájet se dýmem a pochutinami, jakmile omezení opadnou, podniku přinesou vymodlené finance → volit můžete mezi kupónem za 500  nebo 1000 zlaťáků
  • kalendář akcí, do kterého mohou všechny podniky naházet svoje budoucí akce, přehledně dýmkařům a dýmkařkám ukáže, co je čeká a nemine v jejich oblíbených podnicích
  • dotace ve formě zásob pro vybraný podnik
Něco málo k těm dotacím, jo. Ve veřejném hlasování na facebookové skupině projektu budete rozhodovat, kterému podniku připadne zdarma větší množství uhlíků, hygienických náustků, nových vodních dýmek a dalších duperelí. Bude to rozházeno do deseti samostatných hlasování. Jakmile je některý podnik jednou vybrán, nemůže se dalšího hlasování zúčastnit, aby tím neubíral příležitost na získání zásob ostatním podnikům. V případě, že komunita vybere oblíbený podnik opakovaně, dotaci získá podnik, který získal druhý nejvyšší počet hlasů. Skoro jak Superstar. Skoro. Pomáháme dýmkárnám bude dealovat podporu po 3 měsíce od otevření podniků. 

Jak to bude probíhat?

Vizitky a kupóny mohou podniky rozběhnout už nyní. Akce do kalendáře a dotace se rozjedou až po vládou schváleném otevření podniků.

Myšlenka je super, s vaší podporou to dýmkárny zvládnou. Dostaňme podniky na nohy a užijme si kalbu i slastný dým později – o to více to pak rozjedem!

Jakub Kopáček

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram