Zeptal jsem se: 20+ dýmkáren v době koronaviru

Vracíme se do normálu. „Jooo, jasně, to už tady párkrát bylo, Kubo.“ Hej, už to vypadá nadějně! Šroubujte si do roušky náustek, přichází čas znovuzrození vašich oblíbených dýmkáren. Tož abyste věděli, jak je na tom zrovna ten váš místní zakouřený pajzl, zeptal jsem se za vás! Co vaši dýmodárci dělají?

vodní dýmka koronavirus
Budou, či nebudou?
Víme, že nic nevíme. Vládní motivační slogan, neasi. Každopádně v dýmkařském světě je to obdobné. Neustále se doufá, věří, myslí, zaklíná, sýčkuje, modlí, maká a neví. Pojďme do nevědomosti navrtat díru a skrze downstem poznání odhalit, jak jsou na tom dýmkařské podniky. Co se týče výběru, tak jsem prakticky obvolal svůj telefonní seznam a bros 'n chicks na Facebooku. Je to průřez podnikovou sférou napříč republikou, jasně, že tam nejsou všichni. Sorry jako a tady máte 20+ statečných, kteří odpověděli:

+ dodatek
Malý spoiler, všichni plánují otevřít 💗!

Jak koronakrize ovlivnila vaši dýmkárnu? Máte zavřeno, nebo fungujete v omezeném režimu (rozvoz dýmek, prodej vybavení..)?

Čajovna a kavárna Zena: Máme úplně zavřeno.
INNpoint: Máme zavřeno. Lidi si mohou přijít pro uhlíky, nějakou tu kávu s sebou. Staví se spíše příležitostně známí, jinak lidi příliš nechodí.
CHC Kumo: Poskytujeme vybavení maximálně kamarádům a štamgastům, nechceme to rozšiřovat. Trochu jsme se změnili a začali jsme dělat Poké bowly, také plánujeme sushi. Zkrátka to tlačíme přes jídlo.
Hookah Teplice: Zavřeno.
Smoky Place: Máme zavřeno, ale rozvážíme dýmky od oběda do večera. Jsme tím plně zaměstnaní.
Tree Smoke Lounge: Jak kdy, podle příležitosti. Rozváželi jsme dýmky Plzeň/Rokycany a prodávali jsme nějaké vybavení. Jinak jsme zavření.
Kaleean Lounge Bar: Nejsme otevření, ale prodáváme v malých objemech vybavení.
Rynek - smoke & chill • club: Úplně zavřeno.
Black&Wood Lounge: Jsme zavření. Co se týče cateringu, tak se nám zrušily všechny akce – soukromé i veřejné. Nabízíme blízkým kamarádům a známým pronájem dýmek.
Cartel Lounge: Máme zavřeno, ale provozujeme výdejní okýnko na uhlí, tabák (spolupráce s Resolution) a pronajímáme dýmky.
Marvin's hookah lounge: Zavřeno.
Cloudroom: Máme zavřeno. Zkoušeli jsme rozvoz, ale poptávka byla nízká.
Koncept: Máme zavřeno, dost to bolelo. Dokázali jsme se domluvit na zkrácení nájmu alespoň.
Kafe a Dýmka V Lese: Jako první nás napadlo dýmky rozvážet, následně jsme ale zhodnotili, že ze zdravotního hlediska nemůžeme garantovat absolutní bezpečí. Podnik máme zavřený, ale pobočka iSmoke je nadále otevřena.
DČ Olomouc: Prvních pár dní bylo zavřeno, pak jsme otevřeli kvůli prodeji tabáku, čajů a dalšího vybavení. Po uvolnění volného pohybu osob nabízíme speciální piknikové koše s sebou (čaj, dýmka a občerstvení).
Black Sun Bar: Fungujeme pouze jako prodejna uhlí a nezbytného příslušenství k dýmkám.
Pěkná Brynda a Podzemí: V Podzemí jsme zavření a co se týče Bryndy, tak rozvážíme dýmky jen známým. A vlastně takové malé drive-thru s dýmkou pro řidiče, jinak podnik je zavřený.
Czech Hookah Club - The Dark: Máme zavřeno.
CHC Ostrava: Fungujeme v režimu omezeného rozvozu a klasického prodeje tabáku a uhlí, jinak máme dle nařízení zavřeno.
Uhelna Hookah Lounge: Máme zavřeno a prodáváme sortiment spíše pasivně, když se někdo ozve a chce si pro to přijet, rádi poskytneme vybavení.

+ dodatek
Queen Luxury Hookah Club: Momentálně máme zcela zavřeno.
Paul's: Máme zavřeno, rekonstruujeme.
Fibonacci Bar: Na nic jsme nečekali a rozjeli jsme rozvoz dýmek. Díky Danu Kleinerovi z Tree Smoke Lounge, který nám dal tip, jak na nejlépe na to.
Čajovna Za Zrcadlem: Otevíráme každou středu a přes dveře prodáváme čaj, kafe, víno, tabák, uhlí – prostě základní potraviny 😀. K tomu půjčujeme deskovky z naší sbírky, půjčování dýmek jsme zavrhli jako nepraktické a nehygienické.
Apollo Lounge: Zavřeno. V případě, že někdo něco potřebuje, ať už tabák, uhlí nebo i dýmku, tak není problém zajistit.


Zvládnete 25. května otevřít? Respektive, budete nadále fungovat, nebo je pro vás tato situace likvidační?

Čajovna a kavárna Zena: Ano, ale bude to těžké.
INNpoint: Určitě, máme nějaké rezervy i dobrý vztah s pronajímatelem. Normálně znovu otevřeme, měli jsme čas alespoň udělat úpravy v podniku.
CHC Kumo: Zvládneme otevřít, vzali jsme si půjčku. Dokonce bychom mohli zvládnout 11. května zahrádku jako jediný podnik v Olomouci!
Hookah Teplice: Určitě se budeme snažit otevřít.
Smoky Place: Zvládneme fungovat, určitě. Uživí nás víceméně prozatím rozvoz. Bohužel platíme plný nájem, nikdo nám nevyšel vstříc.
Tree Smoke Lounge: Úplně v pohodě otevřeme.
Kaleean Lounge Bar: Určitě otevíráme.
Rynek - smoke & chill • club: Určitě zvládneme otevřít. Dotklo se to personálu, ale čekáme na další změny od vlády.
Black&Wood Lounge: Z hlediska cateringu jsme závislí na podnicích, jestli otevřou a můžeme nadále dýmky pronajímat. Podnik samotný otevřeme.
Cartel Lounge: Budeme nadále fungovat, ale ještě nevíme v jakém režimu. Na přesném datu zase tak nezáleží.
Marvin's hookah lounge: Budeme otevírat.
Cloudroom: Budeme otevírat 11. května zahrádku a 25. května určitě otevřeme zbytek.
Koncept: Začínáme zahrádkou 11. května a když teď zaťukám, otevřeme naplno 25. května.
Kafe a Dýmka V Lese: Určitě otvíráme.
DČ Olomouc: Zvládneme to!
Black Sun Bar: Určitě, my jsme připraveni hned, jak to bude možné, okamžitě otevřít. A už se na to neskutečně těšíme! <3
Pěkná Brynda a Podzemí: Zvládnu otevřít obojí, měli jsme rezervy.
Czech Hookah Club - The Dark: Budeme nadále fungovat.
CHC Ostrava: Budeme fungovat, ale čekáme na přesné pokyny vlády, abychom přizpůsobili provoz.
Uhelna Hookah Lounge: Samozřejmě otevřeme, dokonce 11. května otevřeme záhrádku a budeme se řídit všemi nařízeními. Čekáme na informace.

+ dodatek
Queen Luxury Hookah Club: Už 11. května se na vás těšíme na naší velké zahrádce. Od 25. května náš provoz vypukne naplno.
Paul's: Situaci jsme zvládli s přehledem a naopak nám umožnila podniknout změny, které nejsou při běžném provozu možné.
Fibonacci Bar: Situace pro nás likvidační není, díky neplacení nájmu. Rozhodli jsme se rekonstruovat a otevřeme v novém.
Čajovna Za Zrcadlem: Pokud se zase nezmění pravidla, tak určitě otevřeme. O zahrádku jsme požádali, ale jestli to úřad stihne do 11. května zprocesovat, těžko říct.
Apollo Lounge: Určitě otevřeme. Pokud vše půjde podle plánu, tak už 11. května naši zahrádku.

Na co se mohou vaši zákazníci těšit, pokud otevřete? Speciální akce, slevy, předělávky..

Čajovna a kavárna Zena: Vybombili jsme nabídku, a vzhledem k blížící se rekonstrukci, nabídneme hostům úplně nový zážitek.
INNpoint: Upravené prostory podniku. Dále chceme dělat gril párty (Lin za grilem) na zahrádce, určitě se je na co těšit.
CHC Kumo: Pro stále zákazníky máme voucherový systém, nyní nás podpoří, zakoupí voucher se slevou a pak jej po otevření uplatní.
Hookah Teplice: Těšte se na dezinfekci! Určitě plánujeme tematické akce, slevičky a uvidíme dál.
Smoky Place: Uvažujeme o voucherech se slevou. Chceme taky nabídnout speciální mňamky z Ruska. Navíc spouštíme e-shop s dýmkami Izzy Partners.
Tree Smoke Lounge: Trochu jsme předělali podnik, takže určitě na změny v podniku. Chceme i akce, ale počkáme si na další vyjádření vlády.
Kaleean Lounge Bar: Uděláme párty a přidáme k tomu pizzu!
Rynek - smoke & chill • club: Připravujeme rozšíření nabídky v oblasti tabáků a nápojů. Navíc jsme měli čas rekonstruovat, takže se máte na co těšit i v samotném podniku.
Black&Wood Lounge: Určitě úpravy podniku. Barům a jiným podnikům nabídneme dýmky na jejich otevírací akce a samozřejmě i nadále potom.
Cartel Lounge: Můžete se těšit na nové menu, novou nabídku nápojů i prémiového alkoholu. O hodně kvalitnější koktejly. Kvalitní dýmky jsou beze změny. Přidali jsme i nové designové prvky do podniku.
Marvin's hookah lounge: Lehké změny interiéru a nová nabídka.
Cloudroom: Nechali jsme při starém to, co fungovalo. Plánujeme eventy a dooslavit naše druhé narozeniny. Plus jsme udělali pár úprav v podniku a v dýmkárně. Většinu času jsme ale věnovali otevření nového bistra na Palmovce, jmenuje se Pastvina a rádi vás tam uvidíme, jakmile to bude možné.
Koncept: Máme připraveno hodně akcí, navíc přepracované meníčko. Také jsme mohli volný čas věnovat rekonstrukci prostor.
Kafe a Dýmka V Lese: Rozhodně jsme nezaháleli, upravovali jsme podnik. Nic úplně zásadního, ale spousta hezkých maličkostí. Připravili jsme třeba sezónní nabídku limonád.
DČ Olomouc: Kompletně jsme předělali salónky a terasu. Zlepšili jsme sítě, internet a celkově zvýšili pohodu v podniku. Můžete se těšit i na degustace.
Black Sun Bar: Máme v plánu nějakou re-opening PARTY první pátek co nastane.. tzn. snad se sejdeme v co největším počtu a rozvolníme trošku atmosféru! Taky postupně budeme uvolňovat eventy pro společnosti, co u nás chtěly dělat různé prezentace a tastingy. Pomalinku si dáváme dokupy pořadí, v jakém kdy co zorganizovat. Taky mě čekají narozeniny (Dan, 27 let už... bolest...), takže celkově ty víkendy u nás budou pěkně divoký – vzkazuje i provozní Štěpán! :-) Máme vymyšlenou novou letní nabídku, určitě se bude na co těšit!
Pěkná Brynda a Podzemí: Stavíme letní terasu a připravujeme se na grilování, filmové večery a dýmkařské kino.
Czech Hookah Club - The Dark: Týdenní akce s živou hudbou, spustíme rozvoz dýmek domů až skončí epidemie, drobné změny interiéru, venkovní eventy přes léto.
CHC Ostrava: Lehká rekonstrukce prostor, změny v meníčku a překvapení venkovního charakteru.
Uhelna Hookah Lounge: Nový design interiéru, rozhodli jsme se přizpůsobit požadavkům a přáním zákazníků. Plánujeme také oslavu narozenin. Dále také nové sezonní drinky a samozřejmě se můžete těšit na stálý kolektiv Uhelny.

+ dodatek
Queen Luxury Hookah Club: Můžete se těšit na novou nabídku na baru. Kvalita dýmek bude pořád skvělá!
Paul's: Částečně rekonstruované prostory a spousta naplánovaných novinek.
Fibonacci Bar: Nový design baru, světla, nábytek, dýmky a hlavně karaoke párty! Službu Hookah Delivery zachováme.
Čajovna Za Zrcadlem: Poprvé v naší devítileté historii budeme (snad) mít zahrádku, takže se těšíme moc!
Apollo Lounge: Nový sortiment tabáku a hlavně černoty. V případě pěkného počasí i nějaká ta grilovačka.

Jakou pomoc byste od komunity/dýmkařského průmyslu uvítali?

Čajovna a kavárna Zena: Návštěva stačí :).
INNpoint: Byli bychom rádi, kdyby se po otevření bez strachu objevili naši oblíbení zákazníci a samozřejmě všichni, kteří nás chtějí podpořit a dát si dobrou dýmku.
CHC Kumo: Ať lidi podpoří podniky, které mají rádi a po otevření je navštíví. To je největší pomoc!
Hookah Teplice: Aby všichni přišli na dýmku.
Smoky Place: Prostě přijďte, budeme moc rádi.
Tree Smoke Lounge: Přijďte všichni, kteří si našeho podniku vážíte a máte jej rádi. Samozřejmě i všichni ostatní!
Kaleean Lounge Bar: Kamarádi, stálí zákazníci a všichni ostatní, stavte se na otevírací párty!
Rynek - smoke & chill • club: Když se k nám zákazníci vrátí, budeme rádi!
Black&Wood Lounge: Jestli budou lidi trávit čas v tuzemsku, budeme rádi, když přijdou. Samozřejmě záleží na tom, jestli budou mít finance.
Cartel Lounge: Pokud budete mít možnost, určitě přijďte a budete spokojení.
Marvin's hookah lounge: Ideálně ať lidi přijdou a řeknou o tom dále.
Cloudroom: Prostě přijďte, uvítali bychom také pomoc ze shora.
Koncept: Určitě podpořte své oblíbené podniky, nejen Koncept!
Kafe a Dýmka V Lese: Bylo by fajn, kdybychom udělali pokoronavirový sraz, dali si dýmku a popovídali si se všemi dýmkaři i dýmkařkami. Hlavně, ať lidi přijdou a podpoří svůj oblíbený podnik.
DČ Olomouc: Prostě přijďte, buďte šťastní a užijte si naší klidné čajovny. Nemějte strach, těšíme se na vás.
Black Sun Bar: Těžko takhle vymýšlet... všichni jsme na tom určitě nějak finančně či jinak utrpěli, ať už v podobě nakoupeného zboží na víkend, kdy zavření přišlo a nikdo to tak rychle nečekal, tak v podobě placení nájmu, inkas za vodu, elektřinu a přitom v podniku prázdno. Podle mě bude nejlepší, když začnou chodit hlavně zákazníci a společně zaplníme co nejdřív zase podnik! Jo a dáme MEJDLO! :-) Těšíme se! <3
Pěkná Brynda a Podzemí: Ať dýmkaři i dýmkařky přijdou, fakt se těšíme.
Czech Hookah Club - The Dark: Dobrou náladu a peace :).
CHC Ostrava: Překonejte strach a dejte nám šanci, jděte do svých oblíbených podniků a pomožme si navzájem.
Uhelna Hookah Lounge: Nezanevřít na své oblíbené podniky, nejen Uhelnu. Podpořte podniky, kde vám dýmka chutná a nebojte se, přizpůsobíme se všem nástrahám!

+ dodatek
Queen Luxury Hookah Club: Nejvíc nám uděláte radost, když nás navštívíte a vychutnáte si dýmku.
Paul's: Pomoc, která nám přišla, je primárně děkovnou formou za služby, které pro komunitu děláme. A to nás žene kupředu :)
Fibonacci Bar: V době, kdy jsou zavřené hranice, není v Čechách tolik druhů tabáku. Bylo by fajn, kdyby se další lidé zhostili nelehkého úkolu a začali distribuovat další a další značky.
Čajovna Za Zrcadlem: Choďte, pijte, kuřte, nakupujte, mějte nás rádi a buďte zdrávi.
Apollo Lounge: Aby se zákazníci nebáli, budeme dělat vše, aby byli v bezpečí. Těšíme se na stálé i nové zákazníky!

Tak jste to slyšeli (v hlavě), přátelé! Pojďme ty naše podniky podržet, vrátí se to nám všem. Kuchtí se rovněž zajímavý projekt na podporu podniků, stay tuned!

Jakub Kopáček

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram