Ondřej Dvořák | Komunitní zvíře

Žije mezi námi šelma. Skrze tesáky vyfukuje oblaka, viděna bývá ve společnosti dýmky a veterinární odbor Dýmkařova koutku vydal nařízení k jejímu odchytu. Past sklapla, komunitní zvíře je lapeno v tabákem provoněném dotazníku. Dnešním úlovkem je Ondřej Dvořák!

Zoo dýmkařských individuí!
Víme, že to jedno nás spojuje. Spojuje nás toho více? Určitě! Tenhle mini projekt cílí na větší propojení komunity a poznávání jednotlivých členů naší dýmkařské sebranky. V hledáčku jsou všichni muži, vzácné ženy a všechny moderní LGBTQ+@? lidičky. Rozhovory se želvami a jinou zvířenou zatím neplánuji, ale do budoucna se tomu nebráním.

Hledáte nové parťáky/parťačky na dýmku? Potřebujete pomoci s investováním, naučit se potápět, nebo zahrát s někým u dýmky Karty proti lidskosti? Pojďme se více poznat a povyprávět o tom, jací jsme a s čím bychom mohli být nápomocni ostatním, co nás baví a další jiné duperele. Takže takový networking! Vyplnit zvídavý dotazník může každý – ZDE.

Ondřej Dvořák

Na Facebooku tě najdu jako?
Ondřej Dvoři Dvořák

Místo odchytu pro dýmkařské účely?
Brno!

Výborně, tož jaké byly tvé začátky s šííííšou?
Klasika, někdy na základce jsme pořídili Pumpkina, který prošel několika změnami a upgrady. Tehdy nám bylo skoro fuk, co se kouří, RZU a bolehlav bylo pokládáno za normální 😁. Až jsem si začal hledat zajímavosti a učit se vše o přípravě a vychytávkách, pochopil jsem, že dýmka může být nakonec opravdu dobrá! Byl jsem jeden z prvních pár členů na skupině DÝMKAŘI, kde se člověk, díky spojení informací od různých lidí, mohl dozvědět o dýmkách všechno a zažít třeba i hromadné dýmení v Brně v Mariánském údolí.

Spojuje tě s dýmkou nějaká zajímavá historka, Ondro?
Dýmka spojila dohromady mě a mého momentálně nejlepšího kámoše. Byl to takový můj dýmkařský Padawan 😅.

Když nejsi zrovna v práci/školním ústavu nebo u dýmky, tak co rád děláš?
Kromě sezení u počítače rád hraju hokej a florbal. Na hokej si i rád zajdu zafandit, hrozně to prožívám! Ze sportu třeba ještě in-line brusle, kolo a tak. Podobně jako dýmkaření mám ještě jednu vášeň, a tou je akvaristika, které se věnuji už taky nějaký ten rok. Často si ke mně pro radu chodí i nováčci, které postupně provázím světem akvarijní techniky i chemie. Pomáhám jim v této problematice a sám se v tomhle oboru rád dál zdokonaluji.

Děláš něco, čím bys mohl/chtěl pomoci lidem z komunity?
Jak jsem již zmínil, pomocnou ruku nabízím zejména akvaristům 😃! Ať už pokročilým, tak i úplným nováčkům.

Hledáš nové parťáky/parťačky k dýmce?
Ano, rád poznám nové lidi!

Mohou tě lidé z komunity kontaktovat? 
Jasně.

Kubík dodává

Mé mocné nozdry nasály vůni starých časů, protože potkat stále aktivního matadora z Dýmkařů je rok od roku těžší! V dobách dávných, tak 8–10 let zpět, bylo Brno komunitní zlatou lodí, většina grupáčů probíhala právě tam a původní dýmkosauři při skupině Dýmkaři pocházeli z velké části odsud.

Ten zmiňovaný srazík v Mariánském údolí jsem sice nezažil, ale před 7 lety jsme spáchali menší protestní kuřbu v Ostravě před Celním úřadem na náměstí Svatopluka Čecha. Už ani nevím, proti čemu jsme to tehdy protestovali, jestli vůči kontrolám, hrozícímu zákazu vodních dýmek či obsírkám s tabákem. Svolali jsme se přes Dýmkaře, ve výsledku nás tam bylo hezké kilečko dýmících. Čajovna Na Větrném kopci nám rozpalovala uhlí a jejich křivé Faridy byly každému k dispozici. Tehdy jsem šéfoval dýmky v Shisha BARu Rynek, a tak jsme s kolegy sebrali ještě bandu nahoře z čajovny a šli tam pofelit. Vzal jsem tehdy své největší dělo v podobě Kaya PN630, silikonové hadice s dildem a Apple On Top korunkou. Svítil jsem tam v moři Aladinek a Farid jako černobylská veverka, což přivábilo masařky. Takhle jsem se poznal třeba s tehdejším majitelem olomoucké čajovny Assamica – Yusufem, který mě na oplátku uchvátil tím, že jako jediný měl na vortexu (?💗!) Kaloud Lotus. Na takové komunitní akce vzpomínám se slzou v oku a chvěním v sedacích partiích.

Díky, Ondro, že jsi mi připomněl staré časy a kdybych si někdy pořizoval do bytu žraloka či běluhu – najdu si tě! Chcete si dát dýmku se zapálenou hokejkou a akvarijním pionýrem? Napište mu.

Jakub Kopáček

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram