Ostrava v dýmu!

Nohavica nedorazil. Tak jsme to začali balit. Jenže pak nás trklo, že by dýmky mohly přitáhnout i jiné hvězdy. A tak v sobotu 29.6. proběhla na Černé louce (lol) Ostrava v dýmu. A hvězdy přišly, byly jich stovky a dýmilo se ostošest!

Za grafickým ksichtem akce stojí Marek Zálešák, který mi tvořil ilustrace do Bichle!
Akce se zrodila v palicích velitelů Czech Hookah Clubu a Smoke Hillu – Dalibora Burika, Jiříka Staňka a Deka. Původně to měla být přehlídka moravskoslezských podniků, ale nabobtnalo to na regulérní fesťák s více než 30 vystavovateli, zahraniční účastí a hromadou naleštěných kár. Nebyl to žádný tuningový sraz, každopádně umístění celé akce v otevřené podzemní garáži k tomu mohlo svádět.

Dřevo, dým a čaj

Vedro bylo šílené. Byli jsme obklopeni tunou lidí, protože nás kulturně objal ostravský Festival v ulicích. Děti s maminama, důchodci, ezoterici i opilci – ti všichni zavítali také k nám do garáže. Hned u vstupu je vítal stánek Shanti, který ukázal dýmky Shisha Original, Marvin smoke, Klifides, Hookah Motor a inteligentní podložky Manapipes. Hned přes chodník se roztáhli Marvini se svým cateringovým stanem, připravili více než 130 dýmek a Jack tekl proudem. Vzhůru do garáže!

Hned zkraje lákal Hookah Lover Fest na svůj listopadový veletrh, o kus dál zásoboval dýmkami a drinky ostravský Galadream. Mezi těmito stánky trůnil Mr.Smoke, který nabízel dýmky, korunky a příslušenství! Z boku se na ně lepil Miami Chill spolu s Baba Coco, což je německý tabák spolu s uhlíky, kteří předváděli nabídku pro český trh. Dále CHC Sheeshka se svým kraftovým tabákem a melounem s pepřem, zvláštní kombo, more. O kousek dál Theo, který nabíjel také svůj vlastní tabák, třeba Mojito mi velice příjemně polechtalo plíce. Spolu s tabákem ukázali i své vázy! Černá díra pro peněženky i plíce jménem Resolution nás kousek opodál zásobovala legálním dovozem tabáků WTO a Element, říkám vám, tohle byla neskutečná pecka. Lajnu končili Meduse se svými novými dýmkami Sea Bloom a černou tabákovou linkou Medité Noir.

Hookah Garage, doslova.
Na konci garáže dělal bordel německý Chaos s uhlíky Shaman, měli vlastního DJe, který hrál šarpidruty a rušil mi živé vstupy, všivák jeden! Ale giveaway v podobě kilovek tabáku, uhlí a merche pro několik desítek lidí byl dostatečnou kompenzací. Darovali ještě dýmku a já kvůli tomu pobíhal po celé garáži s tabákovým samplem. Proč? Lovila mě dýmkuchtivá komunita, kdokoliv mě srazil k zemi a získal ten jeden sampl – získal dýmku. Bylo to trochu bolestivé, ale proč si neulovit Dýmkařův koutek, že jo? Naproti nim bylo pódium, kde jsem dělal bordel já, když mě zrovna bylo slyšet. Přednášky s hosty o čaji, Dýmkařské bichli a diskuze s Honzíkem z Cernunn Mouthpieces a Davidem z Valravn Crafts, může být.

Po lajně dál nabízeli dýmky ostravští Luxury a Czech Hookah Club spolu se Smoke Hill. Byla zde možnost vyzkoušet tabáky Chillma i Adalya, očíhnout jste mohli také projekt Eternity – nerezová dýmka od Vojty Bílého ve spolupráci s Lukášem Tučným. Na stejném místě se taky poflakovali kluci z HookahWeek, takový Ondík byl hodně ve vůni :D. Za nimi makal catering Blackhawk, který rozhazoval také mňamky v podobě čajů TeaVole. Za nimi stály vymazlené káry od Sníženo.cz a projekt Hookah Garage. Chlapci v něm spojují jejich zálibu v autech a motorkách s vodními dýmkami. Kdy jste si naposled dali dýmku ze sedačky auta?

Dýmkaři rádi věci zadarmo :D
Poslední lajnu stánků začínali Czech Teatenders se svými čajovými drinky, pokračoval Jirka Vrba se stánkem Hydrogenu, Robert s RHookah, borci z Amfory, Honzík se svým soustruhem a náustky, Inn s cateringem a na chvostu Valravn Crafts s custom dýmkami, náustky a příslušenstvím ze dřeva. Nesmím zapomenout na kolečka plná žhavého uhlí pro všechny návštěvníky na konci garáže! Na závěr dne jsme odpálili také afterparty v Innu, kterou už jsem bohužel nedával, protože únava, kámo. I tak jsem slyšel, že se povedla a dýmek tam bylo jako sexu na skautském táboře.

Co bude dál?

Celá akce šlapala, organizace super a před tím náruživým sluncem nás ochránila dobře provětraná garáž. Stánek roku vyhrál Hydrogen, produkt roku potom Manapipes. Našli jsme i ztracené dítě, které se nám mezi dýmkami zatoulalo. Přišli i organizátoři z Colours of Ostrava, a protože se jim celá akce hodně líbila, uvažují o její integraci do příštího ročníku, oujé! Více takových akcí. Zbytek vám povím ve streamech níže. Hau!

Jelikož jsem neměl moc prostoru k focení, napráskal jsem tu skvělé fotky od Michala Draštíka, mrkněte! Najdete je pod streamy.


Střední CHAOS
Theo v akci
Marvini čekají na své první hosty
Krásné Amfory, nově i se samostatnými vázami
Klifides & Manapipes
Cernunn soustruží..
Prezentace Hydrogenuuuu
I přes množství lidí a dýmu jsme na sebe viděli!
RHookah krasavice
Za pultem je každý Inn
Korunky z porcelánu? Může být
Blackhawk se spolu s TeaVole činili!
Royal, vole
Miami Chillll
Valravn předváděčka
Kluci lákaj
Naše podložky to zvládly! Již brzy..

Jakub Kopáček

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram