Dýmky na kopci 2019

Srazili jsme se. Bez nehod a s chutí opět po roce na stejném kopci, byli jsme však větší, krásnější a zkušenější, proto letošní Dýmky na kopci dopadly na jedničku. Všichni jsme byli natěšení jako recidivista na amnestii. Takže jaký byl letošní největší dýmkařský sraz v našich končinách?

Lidi na kopci
Dýmky na kopci vznikly v palicích členů Klubu Čajovna, což je dýmkařské doupě v srdci pražských kolejí Strahov. Jelikož Pražáci jsou známí svou nechutí jezdit dále než na Černý Most, rozhodli se přesunout všemožné dýmkařské srazy mezi kolejní bloky – přímo k sobě! A tak se před dvěma lety stalo. První ročník byl krásně punkový, dýmkaři se vyhrošili na deky, měli jsme opravdu drobné zázemí a několik workshopů. Byla nás tam příjemná stovka, akce se líbila, a tak byly dveře k dalšímu ročníku ladně rozkopnuty.

Druhý ročník už měl sponzory, stánky výrobců, catering, gril a boží pódium. Poprvé jsem si narazil na palici mikrofón a provázel celou akci svými kecy, premiéru měla dýmkařská panelová diskuze, dobročinná dražba a celkově to bylo hodně ve vůni! Lidí bylo jako vší v bezďákově kabátu, počasí bylo zaplacené a po ukončení akce už se diskutovalo nad dalším ročníkem. Jsme v přítomnosti, kámo. Takže jakou neplechu jsme provedli tento rok?

Kopec dýmkařů

Pro tento ročník jsme vytunili téměř vše. Jelikož po dobré dýmce se často hlásí DH (dýmkařské hovno, znáte z knihy), přidali jsme Toiky. Abyste nemuseli lítat pro škopek těch pár kroků do blízké knajpy, přesunuli jsme Recharging Bar přímo do místa konání, takže o pivko, cider, drinky či Kofolu nebyla nouze. K přípravě dýmek jsme poskytli menší koryto s vodou, které překvapivě nikdo v tom šíleném pařáku nevyužil jako bazének, škoda. Nechtěla se ti tahat dýmka? Catering od Czech Hookah Clubu uspokojil tvoji dýmkařskou potřebu. Opět po roce se přihlásil náš gril, na kterém jste vypékali sádla a klobásek, co hrdlo ráčilo. Druhý gril byl plný žhavých uhlíků, které byly k dispozici zdarma pro všechny účastníky akce. Díky, iSmoke.cz! Abyste nemuseli tlačit zadky jenom na trávě, tento rok přibylo zastřešené posezení, které praskalo ve švech. Zvuk celé akci dodalo AVC Silicon Hill, každopádně z toho mikrofonu přes hlavu mi třeští hlava ještě teď. K tanci a poslechu zahrálo djsko-dýmkařské duo Matamar, které zde lákalo na listopadový Hookah Lover Fest! K dostání byla i Dýmkařská bichle a podpisů jsem rozdal také požehnaně.

Dobrá nálada zaručena!
Připravili jsme soutěže o nejlepší komunitní mix a nejdelší potah z dýmky s Manapipes. Vymazlené ceny dodal opět iSmoke, také Shanti, Cernunn Mouthpieces a pohár pro vítěze Hookah Battle zbastlil Juraj Hamorník. Hookah Battle byla středem celého programu, do kterého se podařilo narvat již třetí dýmkařskou diskuzi. Tam se chopili mikrofonu Alex Terentiev (iSmoke.cz), Juraj Hamorník (Manapipes) a Vincenc Borovec (Marvin smoke), aby vám povykládali o výrobě dýmkařských produktů, jejich prodeji a podnikání v dýmkařském průmyslu celkově. Akcí jsem s mikrákem u pusy provázel já, společnost u mikrofonu mi dělal Dan z NaDýmku.cz, avšak bolebřuch ho poslal lehce do kolen a zbytek akce se v poklidu regeneroval. Oh boy, tam bylo skoro více lákadel než důchodců v 8 ráno v Kaufu. Hlavně jste tam ale byli vy, dýmkaři a dýmkařky. Protočilo se tam více než 400 duší!

Naši diskutéři!
Výrobci mezi námi

Takový sraz, hmm, to je přece ideální příležitost ukázat dýmkařské komunitě, na čem zrovna české dýmkařské firmy pracují! Naše pozvání přijala celé plejáda výrobců a značek, pojďme na ně hodit okem.

iSmoke.cz
  • prodávali své nejzajímavější zboží, které mají na skladech – dýmky, korunky, vázy a další
  • jako generální sponzor zásobovali akci uhlím, tiskovinami, sponzorovali soutěže, pódium a jiné nezbytnosti
  • pro radu s výběrem dýmek, příslušenství, nabíjením korunek atd. jste mohli zajít za Kubou Kellerem (iSmoke Genius)
  • dostavil se téměř celý tým včetně dýmkařského hafana Šeri

Hydrogen Pipes
  • Jirka dovezl všechny své produkty – odolnou O2, plexi akvárko H2O7 a držák pro HMS
  • jako jeden z mála měl akvárko plné ledu #somosvěžil

Cernunn Mouthpieces
  • Honzík si na káře dovezl svou náustkovou dílnu, soustruh byl v akci pro všechny, kteří si chtěli vyrobit vlastní hygienický náustek
  • nabízel servis všech svých dýmkařských sosáků
  • ukázal svou dosavadní práci na custom dřevěných tělech k dýmkám a velkých i malých náustcích

RHookah
  • z Valašska až k nám přivezl Robert své modely Na Doma a cestovního Trpaslíka
  • ukázal custom úpravu vázy ve stylu pašíka
  • nabízel také své phunnely a příslušenství

Amfora Ceramic Shisha
  • z Brna se dovalily dýmkařské amfóry – jedinečné kameninové dýmky, ruční výroba, bro
  • k vidění byly i náustky a korunky

Frankie Hookah
  • František ukázal komunitě 3D tiskárnu v akci
  • hlavně však přivezl své dýmky, které jsou kombinací umělé hmoty, dřeva a nerezu

Czech Hookah Group
  • své vyslance nám poslalo i CHG, a to Marvin smoke, Klifides a Manapipes
  • Marvini ukázali své ocelové a hliníkové dýmky spolu s produkty od Dobrého tabáku
  • Klifides dovezl nádherné dřevěné dýmky, mezi nimiž vyčnívala Babylonská věž!
  • Manapipes ukázalo české veřejnosti své pojetí chytrého dýmkaření formou hi-tech podložky pod dýmku, která zářila všemi barvami a zaznamenávala průběh sessions – zde také probíhala soutěž o nejdelší potah (vítězný čas 79 sekund, fíha!)

Medité
  • z Brna až na Strahov doputoval nový model dýmky Meduse – prcek Sea Bloom s možností použití vlastní korunky
  • byl zde k vyzkoušení také Hot Wave, což je ještě nevydané HMS z jejich dílny
  • na ochutnání byla většina příchutí Medité spolu s černými prototypy jejich nové tmavé linky Noir

Czech Hookah Club
  • kluci z Ostravy zásobovali celou akci dýmkami, a to ve všech velikostech, barvách a typech
  • velké množství korunek i tabáku uspokojilo téměř každého zákazníka
  • uhlíkový servis byl samozřejmostí

Začíná bitva!

Z mezinárodně úspěšné šarvátky v kreativní přípravě dýmek jsme, jako správní Češi, čórli část konceptu a upravili jej k obrazu svému. Naše edice Hookah Battle měla tři disciplíny, ve kterých se utkalo 8 týmů z celé naší země. Tyto týmy reprezentovaly dýmkařské podniky, které se kvalifikovaly pomocí ankety. Soutěžilo se v přesném nabití podle objednávky, přípravě nejsilnější dýmky a v kreativní tvorbě dýmky s pořádnou show okolo. Všichni soutěžící si přinesli vlastní vybavení, společná však byla tabáková spižírna, do které každý tým musel přihodit 500 g tabáku. Hurá do bitvy!


Svou kuráž a přístup k dýmkám nám ukázaly týmy Cartel Lounge, Omerta Hookah Lounge Bar, Hookah-Teplice, Nakashi, Dobré čajovny Zlín, Fibonacci, Luxury Hookah Lounge a CloudRoomu! Porota se poskládala z Majdy Nicolaou (zkušená dýmkařská harcovnice), Dalibora Burika (jeden z majitelů Czech Hookah Clubu), Toma Majera (legendární komunitní černokněžník), Gregiho a Paťa (oba Klub Čajovna). A že se bylo na co dívat!

Každý z týmů přistoupil k disciplínám skutečně originálně. Některé objednávky byly klasické, jiné byly opravdu ze sorty nejhorších nočních můr. Silné dýmky porotcům a mně často ujebaly dekel, o buzz nebyla nouze. Poslední, kreativní klání bylo pro diváky asi tím nejzajímavějším! Čo bych vypichol, tak třeba taneční číslo se zvedačkou od Hookah-Teplice, dovážku pizzy a čtyřhlavou hydru od CloudRoomu, barmanskou show od Cartelu, nebo divadelní číslo od Omerty. Co si budem, všechny výkony v poslední disciplíně byly zajímavé!


Šampionem našeho Hookah Battle se stal tým Cartelu, gratz, more! Stejně tak velký dík všem týmům, že do toho šli a předvedli skvělá čísla 💓. A také porotcům, jejich plicím i játrům, že to vše ustáli ve zdraví a dobré náladě.

Pojďme bilancovat

Afterparty byla hodně solidní, proto se mě asi od rána drží taková lehká opička. Doufám, že ji brzy setřesu a stejně tak se mi vrátí i hlas, který po desetihodinovém moderování zní, jako bych si dráždil hlasivky štětkou od hajzlu. Na párty se o nás opět dýmkařsky staralo CHC, nechyběli tam ani bezdomovci, nešťastné teenage lásky, hromada chlastu a dobré nálady až do svítání.

Letošní ročník byl zase o mega kus povedenější, a to hlavně díky všem, kteří se na tom podíleli. Největší dík patří organizačnímu týmu Klubu Čajovna, kteří bez nároku na odměnu zorganizovali celý tenhle ansábl. Nešlo by to bez sponzorů, a to hlavně iSmoke.cz, Shanti a skvělých čajů projektu TeaVole – velké díky! Dále všichni výrobci, prodejci, catering boys, výčepní, grilmástři a jiní, kteří letošnímu ročníku dali maximum, velké díky putuje i k vám. A komu ještě přihřát polívčičku závěrem? No přeci sakra vám, dýmkařské komunitě jako celku a jednotlivě každé dýmkařské duši, která se dostavila a užila si to! Tento rok se uvidíme ještě na Ostravě v dýmu, Hookah Lover Festu a příští rok opět na větších, zlejších a kvalitnějších Dýmkách na kopci! Kubík out.















Jakub Kopáček

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram