Kam na dýmku #2 – Shisha Club Apollo (Bohumín)

S několikaměsíční pauzou se vracím zpět k téměř zapomenuté rubrice. Je to jednoduché, do moc podniků teď nechodím. To, co mám doma, stěží ukouřím (:O). V rodném hoodu však vyrostl podnik, který jsem si vždycky přál sám realizovat. Otázkou je, zda je kvalitní, nebo je to průser.

Čas od času se z Prahééé vracím domů, dýmkařské závazky většinou řeším vlastním strojem a svými tabáky. Je to jediná možnost, jak si v Bohumíně dobře zakouřit. Většinou jsem líná prdel, do Ostravy se mi nechce (Na Rynek, fellas). V Bohumíně je jedna čajovna, oujé, tam začala moje dýmkařská osvěta. Postupem času se však okoukala, spokojená se svým monopolem, kromě interiéru a použitých dýmek se nikdy moc nezměnilo. Kvalita tabáků a kuřáckého zážitku stále velmi nevyvážená.

Jak panoramatické
Před lety jsem chtěl zakládat vlastní podnik, s modrými lany a štětkama. Jo a dýmky. Zkrátka něco pořádného, kde by se dalo v Bohumíně zajít s partou, vzít tam polovičku a odejít s dobrým pocitem z chutné dýmky a příjemného prostředí. Well, tady nastupuje Shisha Club Apollo.

Mmm, kůže
Postupem času jsem slýchal, že se něco začíná stavět. Prý na tom dělala i naše firma (otčínova reklamka), pro mě celkem novinka. „Tady nemůže shisha bar fungovat, ještě při těch zákonech, co se chystají,“ říkal jsem si. Nicméně semínko zvědavosti bylo zaseto a po pár týdnech od otevření a několika ústních recenzích od přátel, jsem se rozhodl to také prubnout.

Jde to i na maloměstě

Příjemné překvapení
Na Shisha Club Apollo byly internety krátké, leda Fíbíčko. Nevadí, alepoň adresa je uvedená. Není to žádná čajovna, pivko a tvrdé included. Dobře, vezmu otce (měsíc starý syn = potřebuje vypadnout z baráku). Už z dálky svítí zelený poutač Heinekenu, když bude na čepu a dobrý, proč ne. První pocity při vstupu - malé, malé jako somálský oběd. Kontrast červené, bílé a černé, moderní design, kožené sedačky. Prostor ve tvaru L, plus místnost s fotbálkem (not bad). Obsluha rychlá a pohotová, na každém stole nabídník (ze dřeva, tady se koukám nešetří), kapacita asi 30 míst.

Nějak mi ten malý prostor přestává vadit, působí to útulně a starý otec je taky spokojen (to neví, že to dneska ještě celé platí). Solidní výběr tvrdého alkoholu za moravskoslezské ceny (to chceš), Heineken na čepu, burrito a toasty. Z tabáků je Al Fakher za 80 Kč (!!) a Adalya za 100 Kč (!!!), dýmky Aladin Origins, silikonové hadice se skleněnými koncovkami, shit Aladin korunky (omg, to nikdo neumí používat vortex?!). Na vyžádání ART Hookah + Apple On Top (som zařídil).

Dýmka hotová do 10 minut, mají v zadku vyloženě vrtule. Roztahaná, 2 uhlíky, překvapivě dobrá chuť (Adalya Peach) a solidní porce dýmu. Heineken dobrý a vychlazený, trubky maj asi čisté (nebo ještě nové). Toastů ranec, 8 kousků a ke spokojenosti už mi chybí...klid! Moc jsme se s otcem neslyšeli, hlasitá hudba a narvaný podnik udělaly své. Karty neberou, stravenky taky ne. Jajks. Věrnostní program je však super, čipová karta s průběžným načítáním útraty, za každých 500 Kč nějaká sleva. Tenhle typ slev mám rád. Majitel mlaďoch, ale v hlavě srovnané, nechal si poradit a hlavně, čte Dýmkařův koutek!

Verdikt

Abych byl upřímný, tady je málo, co vytknout. Interiér - cool, služby - kvalitní, jídlo/pití - dle očekávání, dýmky - bohumínský nadprůměr + boží cena, majitel - spokoš. Co není dobré? Hlasitá hudba, velikost prostoru a pitomé korunky. V Bohumíně určitě nejlepší volba, pro lidi z Ostravy/Orlové/Karviné/Havířova a okolí, stojí to za návštěvu.

8/10

Jakub Kopáček

6 komentářů :

  1. Me by tady asi vadil ten modervni vzhled... Mam rad spis orientalni vyzdobu, pusobi to vic pohodově... Alkohol a tvrdý alkohol by mel být v čajovně uplne vyhlazen, od ceho se to potom jmenuje CAJOVNA??? Navíc Heineken snad ani není pivo ne? =D a Nejvic to zabil ten fotbalek To jako really? ja jsem sel vzdycky do cajovny chillovat s dymkou a pokecat s kamarádama a ne proste hrat fotbalek. ale je to mlj názor, kazdy mame asi jiné priority čajovny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejlépe se chilluje u hlasitého arabského popu a na vyližprdel připravené dýmky co?

      Vymazat
    2. není to čajovna pokud vím, ale SHISHA BAR - takže když to mají vedené jako bar, proč ne alkohol? :) ...

      Vymazat
    3. hmm, tak jsem nasel obsah moji odpovědi v příspěvku níže :D - klidně to neschvalte a smažte :))

      Vymazat
  2. Psal jsem někde, že to je čajovna? Tohle je shisha bar, hned to druhé slovo značí, že to čajovna není a pivko/tvrdé/fotbálek jsou na místě :) mimochodem, v tomhle prostoru se nedá chillovat, či pokecat?

    OdpovědětVymazat

Instagram