Mixologie #3 - Kyselý ksicht

Komu se v posledních dnech nezapařily koule, tak je buď ženská nebo eunuch. Je čas trochu léta vpustit i do dýmky a osvěžit i něčím jiným než mátou. Něco, co vám trochu zprohýbá ksichtík, chutná výborně a vypadá efektně. Dneska si zamixujem s citrusy (a okurkou z Meku).

Po práci jsem chtěl trochu protáhnout svou ART Hookah (ta velká skleněná, mongol) a jelikož je všude po uši ovoce, tak jsem lehce vykradl ťamanskou večerku (stay nekorektní) a vzal hlavně citrusy - limetku, citrón, pomeranč + ten okurek. Už cestou jsem přemýšlel nad tím správným tabákem, který k tomu napasuju. Neskončilo to u jednoho!

Tak nějak vše, co potřebujem

Ovoce, moooc ovoce
Jako základ jsem použil UT White, což jsou takové krémové citrusy (každému UT chutná jinak). K tomu zdarma AF žvýkačka a Nakhla Earl Grey (jo, furt jsem ji ještě nedokouřil), abych tomu dodal jemné aroma čaje a ten fresh ocas ze žvýkačky. Poslední pán na holení je Start Now Key Lime Pie.

Po prvním potáhnutí jsem musel trochu plivat, protože jsem měl v náustku kousky rýže (wat?), druhý potah byl lepší. Příjemná limetková chuť, podkreslená earl greyem, trošku kyselá od UT White a příjemně chladivá po žvýkačce. Juch, to bylo poetické! Kouřil jsem necelé 2 hodiny a chuť se začala vytrácet asi po hoďce a půl, nicméně se během celé session neměnila. Za mě win win.

Příprava
Done

Použil jsem své věrné prkno a dal se do práce. Nejdříve zhruba 5 g UT White, nasekané na drobnější lístky. Šup s tím do misky. Následovalo 5 g Nakhly Earl Grey, tu už mám předporcovanou, takže šla rovnou do misky. AF žvejky jsem dal méně, asi 3 g a šoupl jsem k ní asi 3 g limetkového koláče (bezlepek, true hipsta) a znova nasekal. To máme zhruba 18 g, čili v poměru 28 % UT White, 28 % Nakhla Earl Grey, 17 % AF žvejky a 17 % limetkového koláče. Já vím, je to nad 100 % a neumím počítat, holt zaokrouhlení je svině. V misce jsem to všechno lžičkou pořádně promíchal a potom narval do mé oblíbené Saphire No. 5.
Do vázy jsem si nakrájel limetku, pomeranč, citróny a půl salátové okurky. Hodil jsem pod to světýlko, protože efekty. Nahřál 3 kokosky Kaya Nuts a práskl je do Kaloud Lotusu. Jdu na to a vás jsem doufám lehce inspiroval.


Jakub Kopáček

2 komentáře :

  1. Koukám, že jako nosič na uhlíky používáš sklenku a votm nejakou mističku :D Hele fajn věc je odkapávač na naběračku z Ikei..je za pár korun a slouží úplně parádně, dokonce na lehce spálitelné podlaze se v tom dají i plyňákem rozžhavit uhlíky´, navíc miska se dá z toho bez problémů vydělat. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Nazdar, už je to nějaký pátek, co jsem ten článek vydal :D. Dneska už mám normální nosič. Ale díky za tip!

    OdpovědětVymazat

Instagram