Recenze: Hydrogen O2

Odolného trpajzlíka jménem Hydrogen O2 jsem protáhl zadluženým Řeckem, letištní kontrolou, termálními prameny i imigranty (:O) - přežil všechno. Otázkou je, měl bych okamžitě vykrást ségře pokladničku a koupit? Jo, vole, vždyť tam je magnet!


Přiznávám, byl jsem místy až nemístně (wow, ta kombinace slov!) nadšený, hlavně tedy před testováním. Přeci jen, taková dýmka tu ještě nebyla. Momeeeent, vlastně byla. Meduse Sniper, lehká inspirace? Nemyslím si, ale má to stejnou myšlenku. Odolná vodní dýmka z kvalitních materiálů, která zaujme svým designem a polichotí cenou. Tohle je spíš směrem k O2, protože na Snipera byste museli vybrat stavebko, no shit.

Když to přejede tank, vydrží to?

Odolnost a mobilita, tyhle dvě věci pořád dokola. Je pravda, že tahle věcička vydržela pád ze skály. Kromě středové části náustku (staré dobré plexi) se na ní nedá opravdu téměř nic zničit. Když máte v rukách nasráno, tak se vám to určitě nějak povede, věřím vám! Opravdu jsem chtěl udělat ten crash test jako Hőrst Fuchs se Šau Fix Gold Pejnt Protektorem (to musíš znát, legenda teleshopingu!), čili vystřílet do O2 salvu ze vzduchovky. V Řecku měl ale každý jen harpunu, nasere.

Hydrogen O2
To, že si dýmku vezmete do ruky a trajdáte s ní všude možně, to mě vždycky hodně přitahovalo. Buď mi ale umírala ruka, ale tie klaudy, nebo jsem měl v ruce prcka, který dýmil zhruba jako vonná tyčinka. O2 je zajímavý kompromis mezi oběma situacemi. Je lehká, dobře padne do ruky, šlauch tak akorát (do pusy samozřejmě, eh). Jak dýmí, to už je záležitost přípravy.

Je mobilní? Si piš. Je odolná? Jako krásná abstinentka v baru.

Sada mladého chemika

Předpokládám, že pokud si O2 pořídíte, nedostanete ji, jako já, v mini batohu z Decathlonu. Hodí se říct, co vše je součástí balení. Tak samozřejmě flaška od Tatranského čaje (podobnost čistě náhodná), kovová korunka s downstemem (na konci difúzor, baby), šlauch s koncovkou kov-plexi, kleštičky a podstavec.

KORUNKA

Korunka+downstem
Velký špatný. Tímto zdravím esoterickou chobotnici Jolandu a zároveň lehce vyřknu ortel nad tímto jediným přiblblým kusem kovu v dýmce. Je to sice pěkný designový počin, ale potřebuje odladit. Jak vidíte, vnitřek korunky není zaoblený, nýbrž rovný a řeknu vám na rovinu, že dostávat zbytky tabáku z těch rohů je větší vopruz než sledování duhových profilovek sluníčkových lidí z FB. Šestiúhelník je na papíře krásný, ale v praxi na hovno. Dejme tomu, že je to korunka určená pro alobal, tak přeju hodně zdaru při tvarování vašeho lesknoucího díla, chvilku nad tím zabijete.
Já si po nějaké době radši nahodil tácek z Apple On Top a bez problémů se kouřilo dále. Jinak vedení tepla není špatné, dírek je správný počet, velikost je dostatečná pro outdoorovou session max. 1h 20 min.

HADICE+KONCOVKA

Šlauch+koncovka
Spokoš hadice, tady není, co vytknout. Při držení v rukou, nebo po připevnění někam na tělo, je šlauch dostatečně dlouhý. Je to 80 cm hadice + 20 cm koncovka. Není to ale žádná stolní dýmka, přeci jen když to postavíte doprostřed stolu mezi pár lidí, spíš se srazí hlavami dřív, než budou pohodlně kouřit. Pevný port k dýmce je cool, přeci to furt nebudete hledat po zemi, až vám to po sté vypadne. Na silikonu je povlak s černých vláken (tmavé chlupy z podbradku kozla, 100% bio).
Koncovka je nádherně vyrobená, k hadici přisedá pevně a jeji konec příjemně sedí v puse (:O). Za mě by mohla být trošku delší.

LÁHEV

Chemie, chemie všude.
Ani Tatranský čaj, ani termoska na kafe. Láhev, butilka, bandaska, jak chcete. Korunka je k ní připevněna bytelným závitem, z boku trčí port na šlauch, láhev je vyvedená v černé barvě s viditelným logem chemičky Hydrogen. Ta pravá magie se skrývá uvnitř (čistá reklamština).
Uvnitř lahve se ukrývá magnet, který je tam sice přilepený silikonem jen tak hrc prc, ale je to věc v našich končinách zatím nevídaná. Jelikož má láhev malou podstavu a má tendenci se viklat, v balení na vás bude čekat podstavec (pokud se tak seřízlému kousku plechu dá říkat, no offense) a ten okamžitě přiskočí k magnetu a drží se jako imigranti kamionů jedoucích směr Deutschland. Pevně.

Kleště jsou obyč, pěkný design a překvapivě, dají se s nimi vcelku dobře nabírat uhlíky. A mravenci, malé děti, olivy. Nic víc jsem netestoval :(

(Téměř) cestovní dokonalost!

Bez obalu, tahle dýmka se mi líbí. Tvrzení na eshopu Hydrogen pipes, že tuto dýmku by měl mít ve sbírce každý pořádný dýmkař, dává nyní vcelku smysl. Jako první verze si prošla určitými porodními bolestmi, ale to není nic, co by pár úprav nebo nová verze nespravily. Škoda té korunky. K dokonalosti tomu chybí pár věcí:

- REDUKCE NA VLASTNÍ KORUNKU: Nejlépe dodávaná ve formě příslušenství. Když si chci dát O2 přeci jen někde v klídku, svoji korunku bych ocenil.

- JINÉ VERZE PODSTAVCE: Podstavec s nohama, s bodáky, pogumovaným koncem. Je tady mnoho prostoru pro hraní a inovace.

- ZAOBLENÍ KORUNKY: Odstranit kraje a zaoblit korunku dovnitř, melasa bude lépe stékat a čištění bude taky snazší.

Výborné řešení, které zatím nemá na našem trhu substitut. Pokud jste dobrodružná povaha, radím vám, měli byste se s O2 blíže seznámit. Cena 2400 Kč není kulervoucí. Za mě je tohle úspěch a přeju Jirkovi Vrbovi a celému Hydrogen pipes hodně zdaru!

PS: Díky za půjčení, Jiří. Vrátím...možná :D

8/10

Jakub Kopáček

2 komentáře :

  1. Ahoj, po tvojej recenzii som uvazoval nad kupou avsak ten alobal je velmi neprakticky a dizajnovo katastroficky. Sítko z apple on top je je super napad ale najviac by som si tam predstavil heat keeper alebo kalouse. Nevies ci tam pasuju popripade ako to tesní ? Dik

    OdpovědětVymazat
  2. Nazdar Romane, teď už to můžeš vyřešit nástavcem Traitor, což je normální port pro korunky, který našroubuješ namísto současného downstemu s korunkou. Stačí kontaktovat výrobce, teď se to tuším prodává v setu.

    OdpovědětVymazat

Instagram