Z českých luhů a hájů: Vojta Vlček (Royalshisha.cz)

Tak tady, tady to žije! Nemám na mysli herákové doupě pod mostem, ale naši zemi obecně. V České republice je spousta zajímavých stvoření, říká se jim dýmkaři. Někteří z nich to někam dotáhli, ať už k výrobě vlastních kousků či k tvorbě úspěšného e-shopu. Nebo jsou zkrátka sami sebou, jako já (heh). V tomto novém seriálu vám ukážu dýmkaře, kteří pro naši komunitu něco znamenají a zanechali za sebou zajímavou stopu.

Sedím tak na jednom srazu, menším dýmkařském srazu, v bytě na pražském Žižkově. Divné místo, obývá ho indián. Ne, nešlehl jsem si ritalin, fakt tam bydlí. Všude po stěnách byly portréty indiánů, vysušené hlavy, tomahawky a dýmky nám shazoval monstrózní vlčák. Po ruce jsem měl svého kamaráda Vojtu Vlčka a napadlo mě s ním natočit rozhovor. Proč zrovna on?
Královská pečeť? Sort of...

Vlk z rodu královského

Vojtu jsem poznal skrze dýmkařský sraz, který jsme dali v Ostravě dohromady přes Dýmkaře. Účast nahlásilo přes 20 lidí. No, ne. Přišli jsme tři (olololol). Já, Vojta Vlček a Honza Anděl (zdravím Brno). Pár měsíců po tomto setkání si Vojta otevřel e-shop s názvem přímo královským - Royalshisha.cz! Dovážel kvalitní věci (tabáky, dýmky and stuff), spousta lidí si oblíbila jeho osobitý přístup ke komunikaci a byl takovým čerstvým větrem do zapařené hokejové šatny českých e-shopařů (kouří Jarda Jágr dýmku?). Dnes tento e-shop už nefunguje. Proč? V krátkosti jsem Vojtu vyzpovídal před čočkou kamery, cítil jsem se sice lehce jako PublicAgent českého dýmkaření (nedělejte, že ho neznáte!), výsledek můžete omrknout na vlastní oko.

Mr. Royalshisha

Lehce na okraj, ano, jsme z Ostravy a okolí. Ano, je to poznat a mluvíme krátce a úderně, cype! Ale baví nás to, vás snad taky :) Peace!

Jakub Kopáček

2 komentáře :

Instagram