Recenze: Al Fakher Special Edition – Citrus Spirit

Načínám svůj třetí den s Al Fakher Special Edition, dneska jsou to citrusy. Kyselý jak citrón však nejsem ani zdaleka, takže na vlně pohody jdu na to. V pokoji jsem našel nějakou brutálně smradlavou ponožku, takže doufám, že tahle citronová střela ten pokoj kvalitně provoní. Blahblahblah, jdem na to!

Citrus Spirit

Citrónové tabáky mám velmi rád, kdysi legendární Lemon od Al Waha Gold byl jednou z mých nej příchutí, škoda, že se tak posral. Tento trend bohužel roste a většina osvědčených výrobců tabáku přechází na nové receptury, většinou však ke škodě těch původních. Od Citrus Spiritu si hodně slibuju, uvidíme, jestli splní má božská očekávání!

Balení

Znovu na mě mává 50g balení a dnes si teprve všímám toho otravného nápisu, prý nemám děti nutit vdechovat svůj kouř. Ok, zavřu teda svých pět asijských ratolestí do sklepa a vyzvednu je potom (dafuq?). Tabák v igelitovém sáčku je smotaný se stejnou profesionalitou, tak isto ako včera (zdravím slovenské fellas). Nic už nás nemůže překvapit, jde se kouřit.

Vůně a cut

Je to grep, grep jak vyšitý! Okamžitě to provonělo celý pokoj, bye bye smradu z ponožek. V pozadí cítím takový jemný nádech limetky, po citrónu naopak ani památky, uvidíme, jak si to povede v korunce. Citrus Spirit je mi vůní velmi sympatický, přestože grep nežeru. Je to síla, v korunce z grepu by to byla paráda, inspirace na příště.

Chraňte vaše děti (přede mnou)!
Cut tabáku je trochu hrubší než předešlé dva testované vzorky. Objevil jsem i prvních pár klacíků, stonků je naopak velmi málo, spíš žádné. Arabáči se s tím nesrali, každopádně nic hrozného, nůž to napraví. Melasy je dostatek.

Chuť a výdrž

Testováno v Amy Heavy Shay, nabito v Saphire No. 5 + Kaloud Lotus + 3 uhlíky Kaya Nuts. Co vám mám povídat, je to paráda. Velmi jemná chuť grepu, oproti grepu v klasickém podání Al Fakheru, který je dost těžký, je tohle lehké a dooooost krutě provedení. Na přebalu tabáku je vidět i pár citrónů, ale ty nemůžu ani kuře cítit, grep to všechno přebije. Jo a jsou tam taky nějaká autíčka, spálenou gumu ani naftu však necítím. Zvláštní, tohle je dost klamavá reklama, já chcu svoje autíčka!

Citrus Spirit vydržel bezkonkurenčně nejdéle, s jedním uhlíkem navíc jsem kouřil 2 hodiny a pár minut. Chuť vydržela autentická těch 90 minut a žádná zrada v podobě vytrácení chuti, jako v případě Strawberry Island se nekoná, velká spokojenost.

Verdikt

Ještě 3 minuty k nahřátým uhlíkům.
Tohle provedení grepu jsem si vážně zamiloval. Jen málokterý tabák je vyveden v takové lehkosti a výrazné chuti. Skrze obří výdrž, neskutečná mračna dýmu a velmi dobrý buzz tímto prozatím zakončuji recenze na Special Edition. Jen obecná nechuť ke grepu mi brání dát této příchuti známku nejvyšší.

Při ohlédnutí zpět, testoval jsem 3 příchutě z 24 celkových. Netroufnu si ještě soudit celou novou řadu, nicméně tady je pár poznatků. Al Fakher touto novinkou velmi vzrostl v mých očích, je to úplně jiný tabák než klasický Al Fakher, Special Edition je chutnější, vlhčí, lépe balená (ne ty zasrané balíčky, myslím ty pixle, brácho) a celkově velmi povedená. Těším se na test nových příchutí, bohužel cena 229 Kč za 50g sáček a 1089 Kč za 250g pixlu není právě příznivá pro většinu lidí, tím méně pro kuřáky-studenty. Vyzkoušejte všechny, stojí za to!

Recenze na Virgin Grape zde.
Recenze na Strawberry Island zde.

9/10

Jakub Kopáček

6 komentářů :

  1. Mám 250g balení z USA a musím s Kubou jedině souhlasit. Opravdu lehká, svěží, letní příchuť. Cut hrubší, dým hustý, melasovitost střední, výdrž dostatečná, vůně omamná! 4/5

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem rád, že moje hodnocení nebylo úplně zcestné! Ať chutná, 250g musí být boží.

    OdpovědětVymazat
  3. Před pár dny jsem se vrátil z Dubaje a při pohledu na ceny Al Fakheru v místním obchodě mě málem trefilo. Tak nějak jsem očekával, že ceny v Emirátech, kde se Al Fakher vyrábí, budou nižší, ale tohle? V přepočtu 20,- za 50g balení a 160,- za 250g, no nemohl jsem je tam nechat. Od každý příchutě jeden a na léto jsem ready. Mimochodem, mám mezi nimi právě 250g Citrus Spirit, takže jsi mě touhle recenzí na něj nechutně nalákal, díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ty ceny jsou vážně parádní :D Co sis všechno dobrého přivezl?

      Vymazat
    2. V 50g balení - mango, borůvka, pomeranč, sladká žvýkačka, vodní meloun, žlutý meloun, kokos, Golden dvě jablka, Golden červené hrozny a právě 250g Citrus Spirit, to bude léto. :D

      Vymazat

Instagram