Kam na dýmku #1: Tea Lounge (Praha)

Tímto bych rád začal novou rubriku, kde se s vámi podělím o místa, která stojí i nestojí za návštěvu. Dobrých čajoven nebo shisha barů je jako šafránu a já chci, abyste chodili do těch dobrých! Jelikož jsme zemí, kde připadá nejvíc čajoven na obyvatele, mám vskutku, co dělat :D Dnes se podíváme do čajovny Tea Lounge na pražském Žižkově.

Jedu v tramvajce a hledám, kde to tady v té žižkovské prdeli vlastně je. Mám štěstí, je to pár metrů od zastávky tramvaje a vchod je dobře označený. Vcházím a jsem příjemně překvapen. Jedna velká místnost, dýmky na výstavce, malé pódium v rohu a lehké přítmí.

Usadím se k panu majiteli na pódium a začínám se otrkávat. Vlastníci a provozovatelé čajovny jsou Vietnamci, ale stop předsudkům. Čajovna je uklizená, obsluha maximálně příjemná a kvalita dýmek i čajů vynikající, ale o tom později. Tohle není orientální čajovna, nýbrž její asijská obdoba - mandalám a arabskému popu odzvonilo!

Finlandia vodní dýmka
Jedna ze zdejších dýmek
Objednal jsem si dýmku (cena 175 Kč) a zázvorový vietnamský čaj. Dýmku jsem dostal do 10 min, takže fakt rychlovka, až podezřelá rychlovka. Počáteční nejistota je tedy na místě. Dal jsem si Adalyu Mango Tango, kterou jsem ještě neměl a hodně si od ní slibuju. Dýmek mají několik, pro normální pokouření mají custom made dýmky, na zakázku dělané. Korunky Brohood, silikonové šlauchy s Amy Deluxe koncovkami. Pro zámožnější (chudý student :/) je možnost si dát Brohood Double Trouble (dýmky podobné Meduse, na kovovém stojanu s mohutnou vázou a podsvícením).

Dýmka chutná překvapivě dobře, kouřil jsem 1,5 h, uhlíky mi po 30 min vždy zdarma vyměnili - parádní přístup obsluhy. Chuťově vynikající, dýmkař approves. Chuť vydržela, Mango Tango parádní lehká ovocná příchuť.

Čaj chuťově vynikající, za přijatelnou cenu. Jako pozornost podniku jsem obdržel jejich domácí vietnamský ledový čaj s limetkou - nehorázná bomba!

Jediná věc, kterou bych vytknul, je úroveň hajzlíku. Majitel mi vysvětlil, že jim praskla voda, takže se to dá pochopit. Momentálně je to lehce v dezolátním stavu.

VERDIKT

Za mě pohodový podnik, kde rád strávím ještě další chvíle s dobrou dýmkou a ledovým čajem. Dýmky chutné, čaje rozmanité a výborné, prostředí příjemné, obsluha vstřícná, majitel je dýmkař. Návštěvu doporučuju!

9/10

Jakub Kopáček

6 komentářů :

  1. Tak přesně blog jako je ten tvůj jsem hledala už hodně dlouho. Konečně píše o dýmkách někdo kdo nemá dredy a nenosí batiku! Ouuuh yes!

    OdpovědětVymazat
  2. Dredy mi nesluší a batika kouše...díky! Čti zvesela dále :)

    OdpovědětVymazat
  3. Včera jsem otestoval a nic moc. Pravděpodobně došlo k výměne majitele... Pouze obyčejné dýmky a průměrný tabák :(

    Jinak co se týče ostatních recenzí Smokeys, Smokehouse a Smokeberry, tam je to parádní :) díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom jsem slyšel, koupili to Rusové. Mrzí mě, že to šlo do kytek :/ Poupravím recenzi. Jsem rád, že ostatní podniky byly v pořádku!

      Vymazat
  4. Zdravím. Včera jsem navštívil a nevím jak to bylo předtím, ale kvalita šla dost nahoru. Podnik nakoupil Wookah dýmky, které jsou již na pohled luxusní(dřevo dělá fakt hodně). Když jsem byl tázán, zda se vyznám či nevyznám, řekl jsem že ano. Po dlouhém vyjmenování všech dostupných tabáků jsem si uvědomil, že toho zase tak moc neznám. Na požádání mi byl tabák namichan a na ten pařák co venku byl to byla ideální volba (ledový bonbon nebo tak něco). Za mě co se týče dýmky 10/10. Opravdu slast.
    Jinak cena se pohybuje od 200 za Chaos a podobné tabáky a poté 250 za lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Karle, asi je znovu navštívím a přesvědčím se :)

      Vymazat

Instagram