Podcast #41 – Lukáš Tučný: Kovovýroba dýmek, CNC kouzla a vlastnosti materiálů

Kov. Dýmkaře provází na každém kroku! Kvalitní i mrzký, skvěle či strašlivě opracovaný do podoby dýmek a příslušenství. Ale moment, jak se z kusu kovu stane funkční dýmka? Kdo ví, odpoví. A ten někdo je můj dnešní host, Lukáš Tučný!

V plnotučném podcastu se dozvíte vše o dýmkařské kovovýrobě. Jak se to dělá, kolik to koštuje, co ten proces obnáší. Podíváme se na zoubek (ne)vhodných materiálů, jejich povrchů a údržby. Řeč byla o dýmkách marvin smoke, Eternity či Nebulla! Probrali jsme vyhořelou továrnu MattPear, klady i zápory výroby v tuzemsku a Číně, také parametry ideální dýmky. To vše s razovitym přízvukem, bo jsme natáčeli přímo v ostravské fabričce.

Lukáš Tučný: Kovovýroba dýmek, CNC kouzla a vlastnosti materiálů
Viva la kovovýroba!


 Podcasty vznikají ve spolupráci s SHANTI.cz, oujé!

Jakub Kopáček

2 komentáře :

  1. Ahoj Kubo a Lukáši, Mohu potvrdit, že Marvin Smoke (nadále jen MS) je super firma, co se snaží vyjít vstříc. Nedávno mi spadlo nerezové srdce na kachličky dělané před rokem 68 a remizovalo (Tzn,, kachlička praskla a srdce se ohnulo.) a v MS mi Ondra vyšel vstříc a i přes to, že jsem byl první exot, kterému se něco takového povedlo, mi vyšel vstříc a i s dodavatelem (předpokládám Lukášem) mi srdce prodali nové za zlomek ceny nove Lite-ky. Podporovat domácí firmy se vyplatí a s dýmkou jsem nad míru spokojen, děkuji za to co všichni děláte, doufám že budu mít možnost vám všem poděkovat někdy osobně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, díky moc za super zprávu a příběh se šťastným koncem! Souhlas, MS je fakt prima a jejich přístup jakbysmet. Jsem rád, že jsi spoko a podporuješ nejen českou výrobu, ale i mou tvorbu :)

      Vymazat

Instagram