Ostrava v dýmu 2022!

A je to za námi! Skvělý třetí ročník Ostravy v dýmu pod širým nebem proběhl za úmorného vedra a všeobecného humbuku Festivalu v ulicích, kterého byl pevnou součástí. Plejáda výrobců, obchodů i dýmkařských podniků z celé republiky se napakovala do dodávek, aby nám na Alšově náměstí v Ostravě rozdala dýmkařskou radost. I proto se komunita slezla v hojném počtu a vysílala kouřové signály do všech světových stran!

Ostrava v dýmu
Stín byl letos vyhledávanou skrýší!
Akce proběhla 25. - 26. června v parčíku podél Hlavní třídy v Porubě, kde zrovna probíhal Festival v ulicích. Reálně jsme to pocítili hlavně přítomností důchodců, maminek, opilců i dětí různého věku – světe div se, přišli se podívat i k nám a sem tam se nechali zlákat na dýmku (děti jakože ne, ale barevné náustky se jim líbily). Organizačně to již tradičně spáchal Czech Hookah Club ve spolupráci se Smokehill a Hookah Weekem, a to je silná parta – na festivalu to bylo znát, proběhl na výbornou. Zmobilizovali dýmkařský průmysl ze všech koutů republiky, příchozím nabídli merch, workshopy, diskuzi i závěrečná ocenění produktů.

Značkové náměstíčko

Vymazlenými barevnými komby, tvary, délkami a provedením ukázali kluci z Wood Works Club, že osobní náustky dělat prostě umějí. Práskali do nich kladivem, aby demonstrovali jejich odolnost, může bejt. Na jejich stánku jste mohli spatřit taky craftovou dýmku vyrobenou z konvice na čaj, doplněk hezký i překvapivě funkční.

Wood Works Club
Chlapci náustkáři s konvičkou po boku
Wood Works Club
Je libo sovičku?
Hned vedle sídlili distributoři tabáků Adalya a Honey Badger. Citronová tráva od HB byla skvělá a i když světlotu už moc nedávám, nemohl jsem odolat jedné krabce na doma!

Honey Badger tabák
Adalya a medojed!
Izzy Smoke přivezli svůj výběr východních produktů v čele s Blade Hookah a HMS Zeppelin, o které pořádali milou tombolu. K tomu na košt z dýmek Izzy oblíbenou směsku Chabacco a nový self-mixed tabák Mixto. Zásobovali také celou akci uhlím Izzy Coco, díkes!

Izzy Smoke
Take it Izzzzzzy
Izzy Coco
Žhavíme...
U Amfory to hýřilo barvami a kvalitním řemeslem. Výběr z korunek, dýňovitých dýmek a jejich klasické tvorby z dýmkařské pece. Navíc hostili na stánku český tabák Medite, takže Brno sobě!

Amfora vodní dýmka
To je prostě nádhera
Amfora vodní dýmka
Release the Kraken!
Parta z ostravské pobočky iSmoke představila zboží, které od nich znáte a milujete. V čele s Tomem Štávou, který později vedl i workshop nabíjení na Ameriku a práci s alobalem, nabízeli úžasné vázy z českého skla, výběr z kvalitních korunek, dýmek i příslušenství. A Tanž k tomu!

iSmoke Ostrava
iSmoke s úsměvem!
Spojené síly Chillmy a TeaVole přivezly letní osvěžení v podobě vychlazených čajů a čerstvě vydané černé edice Chillmy. Příjemné překvapení!

Chillma, Tea Vole
Chillmovalo se
Sluníčka z Rhookah dovezli inovovanou nabídku váz, korunek a také mřížku na žhavení uhlí s kempigovým vařičem.

Rhookah
Mřížka, fajn pomůcka!
Ríša z Underground Hookah Shop dovezl spoustu ukrajinského zboží, merche známých značek a úlovků z ShishaMesse.

Underground Hookah Shop
Korunky-ksichtíky
Kluci z Epic Crafts tentokrát nevzali kovárnu, což jsem oplakal, avšak víc zamrzel zapomenutý stánek. To ale pro chlapce nebyla překážka, splašili někde stůl a jeli na punk. Nabízeli ručně kované pokery, designové prvky na těla dýmek, kované tácky, vlastní korunky a jiné příslušenství.

Epic Crafts
No stánek, no worries
Z 3D tištěných dýmek mě potěšil komunitní projekt Printy Hookah, který zahrál na mou fanouškovskou strunu. Hvězdné války v krásném provedení! Odlišným, ale také z části 3Dtištěným projektem, byly dýmky Mosako – dýmky české produkce, kombinace nerezu s hliníkem a designových 3Dtištěných odfuků zpětného ventilu.

Printy Hookah
Tádádá, dá, dádá, dá, dádá
Printy Hookah
Corona se vrací?
Mosako Hookah
Moosakoooo
Valravn Crafts kromě vymazleného stránku zaujalo také povedeným gravírem, speciálními edicemi korunek a vylepšeným HMS Altar!

Valravn Crafts
Gravír fakt povedený!
Valravn Crafts
Design jim blízký
Ofiko merch festivalu OvD se prodával ve workshopovém stánku, tam jsme taká já, Dalibor Burík, Jituš Michalíková, Tomáš Štáva, Klára Hahnová a další dělali workshopy, přednášky a povídání o dýmkách všeho druhu. Osobně jsem si střihnul povídání o historii dýmkaření a závěrečnou diskuzi s Daliborem vedenou Jituš.

Ostrava v dýmu
Furt v dýmu? Jako jo, no.
Ostrava v dýmu
American way
Theo nabízelo k vyzkoušení svou novou světlou tabákovou linku, tradiční edici Theo a na prodej také úžasné vázy – zvláště ta modře zbarvená byla pastvou pro oči. Byl zde nátřesk a ve vzduchu dobrá nálada!

Mama(y) Theo
Parta z brněnského Hookah Zone dovezla širokou nabídku východních dýmkařských krásek, příslušenství i tabák Sebero na košt. Rozdávali také energeťáky a slevové poukazy, což se vždycky hodí!

Hookah Zone
In your zone
Hookah Zone
Sebero na košt
Z Prahy přicestoval Hookah Backstage, a to s úsměvem, vybranými produkty, kraftovou světlotou Entropi a třeba vape dýmkou. Na stánku hostoval také projekt chytré dýmky Iris!

Hookah Backstage
Backstage v backstagi
Vymazlené káry, bazének a pohodu přivezl projekt Hookah Garage, který už je tradičním účastníkem Ostravy v dýmu!

Hookah Garage
Chilliáda
Hookah Garage
Je libo bazánek?
Techno-mniši z pražského Hookamonk ukázali své skvěle fungující e-HMS Warp! Kdo ještě nezkusil, měl možnost se přesvědčit o kvalitě a funkčnosti konceptu. K tomu na prodej zajímavé HMS Nova a vlastní silikonovo-kovové korunky.

hookamonk Warp
Warpuj!
A kdo nás obšťastňoval dýmem, když už jsme našli kus stínu a chtěli vychillovat u dýmky? Například porubský Klaud z rodiny marvin smoke, který poodhalil také nový design srdce dýmky marvin Lite. CHC University z Opravy nabízeli mimo dýmek také zručně namíchané lektvary, které v krku skvěle alkoholově polechtaly. Navíc měli na stánku nový projekt Dante Hookah, který zkombinoval 3D tisk a nerezovou konstrukci. Na stejné straně náměstí nás osvěžil také Smokehill božími čaji, rozprašovačem vody a povedenými dýmkami. Plus jejich orientální kostýmy krásně dotvořili atmošku!

Smokehill
Na dýmkařském kopečku
Smokehill
Voda, gimme gimme!
Klaud Bar
No tě Klaud
marvin smoke
Lajtka v trochu jiném kabátě
Dante Hookah
CHC University a Dante Hookah!
Druhou stranu fesťáku šéfil Temple Lounge z Hodonína, ve kterém řádil Honza Balga a také můj údajný dvojník na dýmkách! Černota all the way, drinky a nádech jižní Moravy v zádech. Kousek vedle místní Infinity Lounge pokrýval dýmkařskou poptávku opět zdatně a zvesela. Navíc jste u nich mohli vyzkoušet/zakoupit tabák Miami Chill a uhlí Babacoco.

Temple Hodonín
Temple stájl
Temple Lounge
Nosy podobné, to jako jo
(zdroj: Filip Burík)
Infinity Lounge
Guru Josh Project - Infinity 2008
Ostrava v dýmu
Stín #2
Ocenění dravci

Kdopak nám to uspěl?
  • stánek roku: Valravn Crafts
  • příslušenství roku: Epic Crafts
  • korunka roku: Amfora Chonker
  • tabák roku: Theo
  • dýmka roku: Dante Hookah
A tak se stalo, že jsme se z garáží a dvorků přesunuli na velké náměstí. Ukázali jsme kolemjdoucím, o čem to naše dýmkaření je a že to může vypadat i jinak než s orientem v zádech. Těším se na další ročníky! Užijte si dýmkařské léto, bando.

Stream z akce!

Jakub Kopáček

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram