Darkside v ČR! Zajímá mě...

Čekání na Darkside bylo úmorně dlouhé. Osobně jsem už počítal s tím, že se dříve vědcům povede naklonovat a do přírody vrátit mamuty. Chobotnatci ale musí počkat, protože Temná strana je tady. Přivítejte Darkside oficiálně v České republice! 

tabák Darkside
Darkside ofiko v ČR? Dlouholetý sen, dnes realita!
Legendární pochoutka z Ruska, kterou dříve vlastnili jen ti nejobratnější a později také koumáci s platným pasem, důvěrou v asistované nákupy nebo s překupníkem ve friend listu. Tabák tak černý, že jej skoro není třeba představovat – pašeráci a tetičky z černého trhu se o místní vybudování značky postarali sami. I přesto vám Darkside nic neříká?

Temná strana

Ehm, co je to Darkside? Marketingová agentura, hudební těleso i zdroj všeho zla ve Star Wars (spolu s Jar Jarem)! A v naší branži? Pro ty z vás, co jste zmatení jak před volební urnou, je na místě Darkside představit. 

Darkside je ruská značka černého tabáku, která se dělí do tří silových řad – Base, Core a Rare. Pro občasné dýmkaře a učedníky černoty je vhodná slabší řada Base, která vás neodpálí a uvítá do světa černého tabáku. Core představuje zlatou střední cestu, nabízí rovnováhu mezi silou a chuťovým pornem. Rare, jak už název napovídá, je vzácná, těžko dostupná a taky nejsilnější linka. Čo bych vypichol z vlastností, tak určitě dobrou tepelnou odolnost, výdrž a stálost chuti, přijatelný cut, snadnou manipulaci, jednoduché nabíjení i širokou nabídku příchutí. Pro začátek stačí, pojďme k důležitým informacím z trhu.

Zajímá mě...

Jaká balení jsou dostupná?

Darkside můžete na českém trhu oficiálně sehnat ve dvojí gramáži, a to v 30g shotech a 200g baleních. Gramáž byla upravena pro český trh. Stovky a dvěstěpadesátky nepotkáte, co naplat. Shoty jsou prima na ochutnávku a chrání počestnost podniků, ať to mají právně správně. Dvoustovky známe z německého trhu, je to pohodová gramáž. Velká balení mají již tradiční nálepky označující příchuť, které si můžete přelepit na nové krabičky/pixly, když přebalujete. Shoty nálepku nemají, kdo by to přesypával, že jo.

tabák Darkside balení
Třicet a dvě stovky, plus jazyky
Obaly jsou samozřejmě přizpůsobené místní legislativě, takže se těšte na díry v krku, neplodného třicátníka, pochroumanou plíci a jiné nechuťárny na přebalu. Mrkněte, jak jim to sluší!

tabák Darkside balení
V 9 z 10 případů mám Darkside v korunce!

Kolik ledvin Darkside stojí?

Své ledviny radši ponechte organismu, případně v zásobě na nový model iPhonu. V řeči peněz se to má takhle:
  • 249 Kč vč. DPH za 30g shot
  • 1359 Kč vč. DPH za 200g balení
Taková je maloobchodní cena, kde najdete velkoobchodní cenu pro podniky? Zobrazí se vám na SHANTI, když máte velkoobchodní registraci.

Které příchutě jsou aktuálně v nabídce?

Jako první se k nám podívá výběr 10 příchutí z řady Core, tedy středně silné, nejpopulárnější řady. Postupně budou přibývat další příchutě a třeba i jiné řady. Na čem si můžete pošmáknout?
  • Bnpapa (Bananapapa) – pan Banán.
  • Bounty Hunter kokosová bestie.
  • Dark Spirit una margarita por favor.
  • Hola (Darkside Cola) – kolu, pijeme kolu.
  • Generis Rsp (Generis Raspberry) – maliny útočí!
  • I Granny (Ice Granny)  měla babka, čtyři jabka a dědoušek mátu.
  • Kalee Grap (Kalee Grapefruit)  krutý grepík.
  • Tear (Pear)  hruškové hody.
  • Space Ichi (Space Lychee) – popiči liči.
  • Supernova v krku chlad, v plicích led.
Pro zajímavost, v Německu je v nabídce 21 příchutí v řadách Base i Core. Všechny podléhají tamní prdelní legislativě o zákazu určitých látek a příchutí (máta, mentol, ice atd.). To u nás, díky Veleještěre za to, „zatím“ není. Odvěké komunitní spory o to, že do Evropy se dováží jiná šarže a je tedy zásadní rozdíl na poli chuti, výdrže, cutu atd. není třeba otevírat, vzkazuji všem tohle: 

Darkside, prodávaný v ČR, je ruské šarže.

Vyrábí se v Rusku, dováží se z Ruska. Podléháme však obecné unijní legislativě. Proto jsou příchutě Bananapapa, Dark Spirit, Cola a Space Lychee upraveny, aby mohly projít. Některé příchutě zkrátka nejsou přes evropskou legislativu průchozí v původní formě, nic nenaděláte. Zbytek příchutí z výčtu je neupravená, ruská produkce. Moje doporučení, bando? Prostě si Darkside užijte a nešpekulujte.

Kde a kdy koupit Darkside?

Spuštění prodeje proběhne na začátku října, pravděpodobně některý den v termínu 4.–10.10. Hlavním distributorem a dovozcem Darkside je SHANTI a Dobrý tabák, od nich se Temná strana rozšíří dále. Zde tedy budete moci Darkside koupit. S velkou pravděpodobností si Darkside pořídíte přes  iSmoke, Oriental a další. Jakmile více shopů naskladní, hodím vám tu linky na dostupné obchody. 

Jakub Kopáček

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram