Recenze: Nebulla V2

Mimozemský název, české řemeslo. Spirituálně i technicky nadaní mniši z Prahy tajemným rituálem vzkřísili jednu z inovativních dýmek české historie. A tak se mi v pazouře objevila Nebulla V2 – elegantní, nerezová a veskrze česká dýmka. Jedná se o závan starých časů s velmi sebevědomou cenovkou, nebo poctivou dýmku vyšší třídy s nezaměnitelným designem? Uvidíme! 

Hookamonk
  • česká firma, prodávají od roku 2018
  • styl: „mniši z budoucnosti, kteří se snaží do dýmkaření přinést inovace“
  • dýmkyNebulla V2 (reinkarnace a evoluce původní Nebully z roku 2013, čisté linie, nerez), Anima (duše/ženská část mužské osobnosti, kombinace porcelánu a křišťálu, stojan z karbonu, integrované světlo v těle, připomíná turret ze hry Portal, autor Vít Bechynský)
  • elektronické HMS (topné spirály, HMS + napájecí boxík + korunka, celé řešení lze zabudovat do stolu, regulace teploty, doprovodná appka, ve vývoji a funkční)

Nebulla V2

+ kvalitní materiál i zpracování
+ elegantní design
+ konstrukce balení 
(ochranná vložka, jištění hadice a náustku) 
+ univerzální port na hadici
+ povedená reinkarnace

specifický design (nemusí sedět každému → malý tácek, vysoký trn) 
- náladový závit na váze (trefit se na poprvé je umění) 
- příslušenství s ohledem na cenu (chybí těsnění na korunku, hadice velmi měkká → láme se) 
vzhled balení s ohledem na cenu (prostá lepenková krabice u prémiové dýmky)
vysoká cena (vzhledem k nabídce na trhu)

Dej mi víc (informací)

  • cena: 14990 Kč (Original), 16990 Kč (Luxury), 9990 Kč (Fashion)
  • materiály: nerezová ocel (tělo dýmky, náustek), sklo, silikon
  • rozměry: 55 cm tělo, s vázou 60 cm, váza 25 cm, 180 cm hadice s náustkem (30 cm), 5,2 kg bez vody
  • model: Nebulla V2 Original
  • ostatní modely: Original (nerezová V2), Luxury (opískovaná nerez, vrchol nabídky), Fashion (eloxovaný hliník, barevné edice, nejdostupnější Nebulla)
  • obsah balení: tělo dýmky, váza, tácek, hadice s náustkem, letáček
  • balení: velká krabice s ochranným krytem na dýmku, dobře jištěná hadice, úchopy na bocích, velmi nepoddajné uzávěry
  • váza: české sklo, čiré, charakteristický podseknutý tvar, na závit
  • downstem: optimální délka i šířka, zabudovaný difuzor, dvojí rysky na vodu
  • zpětný ventil: zabudovaný, jištěný diskem na závit (ale těžko odšroubovatelným), pohyb kuličky mění směr výfuku dýmu, efektivní
  • konektor na hadici: univerzální pro starší hadice i vlastní řešení s konektorem na o-kroužky, sklon v pořádku, ale pružina na hadici nic nezkazí (měkká hadice)
  • hadice a náustek: měkký, čirý soft touch, náustek z nerezu, dobrá délka i průměr, nízká váha, ale vytáhnout jej z té hadice bude peklo (zaražený hodně daleko do hadice)
  • tělo: plně modulární, problémy s přehříváním jsem nezaznamenal, elegantní design a dlouhé závity, konektor na korunku až moc vysoký (v kombinaci s malým táckem to ve mě pocit jistoty nevzbuzuje, na druhou stranu si uhlíky nepřipálíte těsnění), srdce na závit s uzavřenou komorou (bez cviku je těžké se trefit do závitu vázy)
  • tácek: klasického střihu, ale velice malý na můj vkus, na tácku odnímatelný disk proti zhasínání uhlíků (čas od času musíte komplet rozložit, protože popel zůstává pod diskem), uhlíky na disku přenáší méně tepla do samotného těla
nebulla v2 hookamonk
Tři grácie
Nebullu V2 pořídíte na Shanti. Děkuji firmě Hookamonk za zapůjčení!

Verdikt

Z relativního zapomnění se navrátila dýmka, která byla v době svého vydání závanem čerstvého designu a zajímavých technických řešení. Dokonce inspirovala Pšonky svým elegantním řešením do té míry, že v roce 2015 spatřila světlo světa docela podobná, dřevěná legenda – Wookah. Pro koho je Nebulla dnes? Například pro milovníky elegantního a funkčního řešení, kteří mají prostředky a větší investice pro ně není překážkou. Na své si přijdou i sběratelé a milovníci původní verze – spousta vylepšení a stále ta dobře známá Nebulla. Masová záležitost to asi nebude, protože cenovka je na český trh odvážná, ale takový model Fashion by se do podniků i domácností mohl probojovat snáz.

Nebulla V2 je poctivá dýmka. Jestli vás osloví design či provedení, směle do ní. Pokud vás odrazuje cenovka, zkuste model Fashion. A když vás to řešení prostě nebaví, poohlédněte se po jiných českých i zahraničních kouscích, kterých je náš trh plný a cenovkou i provedením vám jsou více po chuti!

nebulla v2 hookamonk
Umčo?
nebulla v2 hookamonk
Neválejte se tady!
nebulla v2 hookamonk
Nanočástice
nebulla v2 hookamonk
Obulená Nebulla
nebulla v2 hookamonk
Ryskuj
nebulla v2 hookamonk
Malebné zátiší s megatrnem
nebulla v2 hookamonk
Příkladně těsnící, na trávě ležící
nebulla v2 hookamonk
Nerez a mez
nebulla v2 hookamonk
Téměř to lícuje!
nebulla v2 hookamonk
„Drž!“ 
nebulla v2 hookamonk
:O

Jakub Kopáček

2 komentáře :

  1. Myslím, že tato tuba vypadá opravdu dobře! Vypadá to, že jeho design byl velmi inovativní, ale nyní vypadá trochu zastarale. Pro sběratele je to jistě dobrý nález. Kromě toho by si ho za takové peníze chtěl koupit snad jen sběratel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, neřekl bych, že se za ty skoro dva roky nějak extra Nebully rozšířily.

      Vymazat

Instagram