Jan Lasovský | Komunitní zvíře

Žije mezi námi šelma. Skrze tesáky vyfukuje oblaka, viděna bývá ve společnosti dýmky. Veterinární odbor Dýmkařova koutku vydal nařízení k jejímu odchytu. Past sklapla, komunitní zvíře je lapeno v tabákem provoněném dotazníku. Dnešním úlovkem je Honza Lasovský!

Zoo dýmkařských individuí!
Víme, že to jedno nás spojuje. Spojuje nás toho více? Určitě! Tenhle mini projekt cílí na větší propojení komunity a poznávání jednotlivých členů naší dýmkařské sebranky. V hledáčku jsou všichni muži, vzácné ženy a všechny moderní LGBTQ+@? lidičky. Rozhovory se želvami a jinou zvířenou zatím neplánuji, ale do budoucna se tomu nebráním.

Hledáte nové parťáky/parťačky na dýmku? Potřebujete pomoci s investováním, naučit se potápět, nebo zahrát s někým u dýmky Karty proti lidskosti? Pojďme se více poznat a povyprávět o tom, jací jsme a s čím bychom mohli být nápomocni ostatním, co nás baví a další jiné duperele. Takže takový networking! Vyplnit zvídavý dotazník může každý – ZDE.

Jan Lasovský

Na Facebooku tě najdu jako?
Jan Lasovský

Místo odchytu pro dýmkařské účely?
V každém místě, kde je dýmka! Pravidelně Klatovy, Plzeň, Brno, Kopřivnice a nově Praha i Olomouc – dost cestuju po ČR.

Výborně, tož jaké byly tvé začátky s šííííšou?
Chá, tohle smrdí nostalgií. Na to se nedá zapomenout. Před devíti lety dotáhl kámoš na zahradu dýmku z Egypta, RZU, nějaký tabák a už to jelo. Po roce přišla asi roční mezera a znovuobjevení vodních dýmek skrz čajovny v Ostravě (Pandžáb, jeho parathy to jistily). No, potom práce v shisha baru v Kopřivnici a pak mě to pohltilo.

Spojuje tě s dýmkou nějaká zajímavá historka, Honzo?
Upřímně nevím, jestli mám nějakou bez nich 😅, ale jedna je taková milá, řekněme. Když jsem dělal workshop X let zpět, tak dorazili mimo jiné 3 lidé, které jsem mohl dál zasvěcovat a začít s nimi trekovat po horách. Dodnes z toho je dýmko-trekové přátelství s miliony zážitků.

Když nejsi zrovna v práci/školním ústavu nebo u dýmky, tak co rád děláš?
Popravdě tak od všeho trochu (a pak nic neumím pořádně 😅). Začíná to u bojových umění a sportu obecně, pokračuje přes turistiku v přírodě a kynologii, vědecké novinky, hru na kytaru (nebo spíš pokusy o ni) až po takové bizáry jako psaní poezie nebo samostudium filosofie hlavně v oblasti etiky.

Děláš něco, čím bys mohl/chtěl pomoci lidem z komunity?
Ať už se zajímám o kteroukoliv věc, rád se dělím o informace a snažím se předat to, co vím a nikdy za to nic nechci. Nejvíce o cestování, aktuálně třeba jak brouzdat po Islandu stopem a bez dobré angličtiny. Rád poznám mimo jiné lidi z oblasti mé práce. Takže jestli se najde v komunitě někdo, kdo nosí „Khaki nátělník letní“, ať se ozve. Je to menší šifra, kterou lidé z práce pochopí. Teda doufám! Nebojte se ozvat, kámošů s tabákem a dýmkou není nikdy dost.

Hledáš nové parťáky/parťačky k dýmce?
Ano, rád poznám nové lidi!

Mohou tě lidé z komunity kontaktovat? 
Jasně.

Kubík dodává

Honza bude renesanční čávo, jak to tak čtu. Dýmkařské počátky v Pandžábu? Oujé, to je legendární podnik. Pro vás, kteří nemáte zanesené plíce ostravským koksem, je nutná osvěta. Pandžáb je doslova doupě zakopané pod Domem kultury v Ostravě. Vytuněný atomový kryt (jako fakt), který je po strop naplněný starým nábytkem, psychadelikou a indickým žrádlem. Pokud chcete v bezpečí a klidu domlouvat pašování slonoviny, únos psa či pojistné podvody, v Pandžábu není mobilní signál a představuje tak ideální místo, kam se zašít. Vzpomínal jsi parathy, Honzo? Vzpomínám tiež, tahle božsky plněná, silně kořeněná placka byla jedním z hlavních důvodů, proč jsem do Pandžábu minulý rok poprvé zavítal!

Co se týče tvých dalších zálib, vypátral jsem jednu, se kterou ses tady nepochlubil! Prosím tě, jak jste se poznali? Byla to láska na první vanu, nebo jak to bylo? Bruno, posílám pozdravy.

Bezpečnost především!
Bruno v letním
Ha, to vypadá jako můj emzák s dýmkou v logu! Bruno approves.
Tvé šifře s khaki nátělníkem nerozumím, nejsem úplně code breaker, ale doufám, že to není tohle, chlape..

Alfasamec

Jakub Kopáček

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram