Dáme si trojku?

Nebojte, mé Thorovo kladívko neuvidíte. Tohle má mnohem větší (:O) význam. Dýmkařův koutek slaví třetí narozeniny! Rok 2017 pro mne byl přelomový z několika důvodů a já jsem rád, že ty moje kydy stále při záchodové pauze čtete. Juhů!



Už v tom lítáme třetím rokem!
Dýmkařův koutek dospěl. Měřeno ve psích letech, je mu 28 let. Z prokrastinační zábavy na koleji, kde jsem datloval za zvuků korejského popu z vedlejší buňky, vznikla oplzle-naučná platforma o dýmkaření. Jak šel čas, nahromadila se mi i malá snůška dat:

...k dnešnímu dni
  • jsem publikoval 96 článků
  • navštívilo Dýmkařův koutek 293 720 zvědavců (mých přístupů je zhruba 293 tisíc, že jo)
  • na Facebooku se mnou dýmí 3 955 kamarádů, instagramových stalkerů je 1 258
  • 106 lidem jsem pomohl vybrat novou dýmku
  • je nejčtenějším článkem Německo v dýmu #2 - Jak si tabák objednám? (14 794 přístupů)
  • jsem si z dýmky (v rámci měření, za rok 2017) potáhl 27 937krát
Novinky

Kniha

Opravdu se to děje! A teď, jak se to seběhlo? Inu, o knize jsem začal snít první měsíce po založení blogu. Byl to takový nedosažitelný sen. Kdo by to četl? Proč by nějaký Kuba z Bohumína (Polska) měl psát dýmkařskou knížku, když má ještě pěnu u brady a dýmku v kredenci? Během těch 3 let jste na tyto otázky odpověděli vy sami. Má to smysl!

Krátce před vyhlášením Blogera roku mne kontaktoval zástupce nakladatelství Albatros. Jako blesk z čistého nebe, ty Mongol. Albatros mám spojený s Harrym Potterem a kurňa, vždyť je to největší nakladatelství v republice. A tak se stalo, že mi nabídli můj sen. Já po něm skočil jako slepice po sexyflusu.

Nechci si vystřílet všechny patrony naráz, takže napíšu jedinou věc.

Dýmkařská bible vychází v říjnu 2018!


Dýmkařské služby

V minulém roce se kupila jedna výzva za druhou. Když nepočítám bakalářku, státnice a cestu po USA, ta největší výzva přišla hned v lednu. Řekl jsem si, že již nechci být ničí otrok a zkusím se poprat s podnikáním na volné noze. Poprat je to správné slovo, protože jsem zjistil, že být dobrý ve své odbornosti zdaleka nestačí. Daně, zálohy, faktury, co to sakra je?!

A tak jsem padal na držku, opět vstával a zkoušel to znova. Těch několik failů mne dost naučilo. Nechtěl jsem vám nabídnout nějakou blbost, tudíž jsem celý rok zkoušel, testoval, školil a připravoval se. Peněženka trpěla a já znova objevil kouzlo kuskusu s pepřem a citrónkou. Do Dýmkařova koutku jsem se chodil uklidnit a odreagovat rapováním svých dýmkařských příhod. A teď, cože to tedy je?

Pim, pam, pum
Dymkarskesluzby.cz je projekt dýmkařského poradenství, které nemá v Evropě, natož v České republice obdoby. Pro všechny píšu Dýmkařův koutek, na kterém jsou a budou informace VŽDY zdarma, v zábavné formě a přístupné všem. Během minulého roku jsem zjistil, že to některým z vás nestačí. Bez jakékoliv reklamy či veřejného prohlášení, že něco takového dělám, se našlo 12 klientů, kteří by uvítali můj osobní názor a pomocnou ruku ve svých dýmkařsko-podnikatelských aktivitách. Všem vám zpětně obrovsky děkuji za důvěru ve mne vloženou!

A teď už k samotnému webu. Naleznete tam trojici služeb – Nastartujte svůj podnik, Školení dýmkařských dovedností a Poradenství. Poté kapku referencí, nějaké kecíky o mně a Dýmkařově koutku. Obzvláště se těším na školení, protože ve spolupráci s Czech Hookah Clubem rozjíždíme v následujících měsících (jako už brzo, jo) školení pro nadšené dýmkaře z řad amatérů i pokročilých. Osobní školení dělám u sebe doma, vrrau. Eh, klídek.

Taaaakže tak! Zbytek se dočtete na webu, nebudu tady spamovat, abyste nepřešvihli svoji záchodovou pauzu. V klídku si to projděte, třeba vám to přijde vhod. Kubík volnonožcem, no to mě poser. To mě při zakládání blogu ve snu nenapadlo. Pokud i vy cítíte, že byste potřebovali specificky poradit či nasměrovat správným směrem, jsem tu pro vás. Jako vždy :)

Trička (konečně!)

Jooo, já vím! Jsem diletant a kus trotla. Na začátku minulého roku jsem vám slíbil trička a během roku jich skutečně několik, byť neveřejně, vyrobil a podaroval. Tohle si beru na triko (heh), nesplnil jsem svůj slib. Dnes se již pracuje na výrobě 100 triček, v pánském i dámském provedení – S, M, L. Vybral jsem 4 motivy – Dýmkařův koutek, Dýmkařův žloutek, Dýmkařův Mourek a Dýmkařův šourek! Jen tak pro prdel zvažuji, že bych nechal udělat edici pánských trenýrek Dýmkařův šourek a dámských bombarďáků Dýmkařův Mourek. V případě zájmu pište!

Jeden žloutek, prosím!

Chlapci jistě uvítají...

Něco pro dámy
Standard, my boy!


Jelikož zakládat si e-shop kvůli pár kusům triček mi přijde jako nesmysl, vybral jsem distributora. Trička blogu Dýmkařův koutek budou dostupná pod hlavičkou Shanti v obchodech Vodnidymky.cz a Shishastyle.cz na přelomu ledna a února. Cenu ladíme, avšak nebude vyšší než cena jedné standardní 200g piksly německého tabáku :)

Co s načatým rokem?

Úsměv, bando!
(autor Pavel Šidla/Pixelwriters)
Tož idu robit, no ni? Čeká nás další kolo veletrhů, letos na jaře pro vás objevím další nový svět – ruské dýmkařské království na veletrhu Hookah Club Show v ruském Petrohradu. Svoji cimru předělávám na menší nahrávací studio, takže se bude opět častěji točit v již stabilních podmínkách. S projektem My Hookah Place vypustíme několik společných recenzí, to je taky dobré zmínit. Všude se válí nová témata ke psaní, takže vedle datlování knížky budu s radostí škrábat i články. Je už také na čase opět uspořádat krutopřísný dýmkařský sraz, přece na sebe nebudeme furt čučet jen přes displeje a monitory!

A víte, kdo za celý ten tiátr jménem Dýmkařův koutek může? Jste to vy, protože bez vašich slov podpory, ohlasů, nadšených prvních potahů z dýmek a brutální energie, kterou mi předáváte, bych toho dávno nechal. To největší díky patří vám, mým čtenářům, mým fanouškům, mé dýmkařské rodině. Jsem rád, že vás mohu inspirovat a sem tam i pobavit.

Speciální poděkování si zaslouží:

Marek Zálešák
Jakub Kantor
Jakub Ehrenberger
Denisa Boháčová
Yulia Skadchenko
Dalibor Burík
Libor Sádlík
Juraj Hámorník
Jakub Keller
Vojta Bílý
Jan Martínek
Tomáš Majer
Adam Hrivňák
Pavel Šidla
... milující a podporující rodinka <3
... pražská, brněnská a ostravská dýmkařská sebranka

Jakub Kopáček

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram