Recenze: MIG Mini

Dýmka těžká jako zkouška z anatomie, frézovaná, nerezová, precizní. Superlativ má MIG spoustu. Nejedná se však o stíhačku nebo českou hudební skupinu. MIG Mini je vodní dýmka, modulární zord, předražený kus nerezové oceli, zbytečnost, nutnost!




MIG Mini
Pro ty, kteří nevydrželi tuhle prasácky dlouhou stopáž, píši následující řádky. MIG (Made in Germany) je skopčácká manufaktura, která vyrábí frézované dýmky, kšiltovky a popelníky. Dýmky nás zajímají, ano? Zrodili se v roce 2014 a definovali nový dýmkařský trend - vyfrézované dýmky z nerezové oceli. S cenovkou to trochu přehnali, a to jste neviděli jejich verzi z 24K zlata. Za ty peníze byste si pořídili dýmek deset. A princeznu k tomu.

Materiály

CNC vyplivlo tělo z nerezové oceli třídy V2a, váza je Bohemian Glass, takže tipuji nějakou borosilikátovou legraci. Dýmka má precizně vyvedené závity, vše jde zatočit s minimálním odporem a olivový olej protentokrát dejte radši na pánev - zde není potřeba.

Modelové řady

Základním modelem je čistě MIG, nyní ve verzi 2.0. Druhým pionýrem je MIG Armor, je menší a provedení středových částí i srdce je odlišné, stejně tak váza je jiná. Zmenšenina MIGu 2.0 je MIG Mini, který je hlavní hvězdou dnešní recenze. Tradiční dýmky jsou zde zastoupeny řadou MIG Tradi, které jsou dozlatova a s broušenými vázami. Téměř identický, avšak počet středových částí je jiný, váza je menší. Potom zde máme modely G36 a Conquest - menší modely, odlišné vázy, jiné provedení těla i srdce. Trpasličí rodinka je zastoupena modely Minime a Nano - nejlevnější a opravdu titěrné modely v porovnání s ostatními.

Modularita

Ocean Hookah Euphoria, MIG G36. MIG Mini 
Pamatujete Strážce vesmíru a jejich bitevní zordy? Dýmky od MIGu jsou přesně takovými zordy. Zkrátka si je můžete sestavit téměř dle libosti. Všechno je na závit, můžete přidat i lapače melasy (Němci jsou na to ujetí, další cool věcička).

Verdikt

MIG Mini je výborná dýmka pro majetnější dýmkaře. Nabízí nekompromisní kvalitu, lehký tah, modulární hrátky a modely pro každou příležitost. V ceně se odráží silný brand, cena by jinak byla poloviční a tím pádem dostupnější. Dalšími alternativami mohou být dýmky Ocean Hookah, Heavensent, Aryf Shisha, Zisch und Buff, Vendetta, Armageddon, Brodator a Dschinni Flex. Kvalita těchto alternativ je kolísavá, cena však velmi zajímavá. To je pro všechny, kteří chtějí mít doma frézovanou krásku, ale dát za dýmku tolik Masaryků nechtějí.

moderní design
německá preciznost
kvalitní zpětný ventil
výborný tah
spousta možných kombinací
snadné čištění, dobrý přístup ke všem komponentům a fungující závity

časem škrábance na těle a tácku
po čištění zůstávají stopy vodních kapek
šílená cena


9/10

Jakub Kopáček

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram