Kam na dýmku #3 – Smoky's Lounge Bar

Hordo moje, vždyť já vám tu vůbec nepřidávám tipy na místa, kde vám udělají dobře! Z dýmkařského hlediska, samozřejmě. O výběr zaplivaných hospod, malebných vietnamských večerek a detailní vhled do tajů heroinových komunit nikdo nestojí, není-liž pravda? Mám pro vás nový tip, hír koms da Smoky's Lounge Bar!

привет! Velmi správně, tohle není tak úplně český podnik. Obecně v Praze není moc podniků, které za něco stojí. Vtipné je, že ty kvalitní téměř nikdy nevedou Češi. Shame, shame, shame! Před časem jsem několikrát navštívil podnik Baku, který je na ulici Dlouhá (harty party street v Praze), kde jsem byl seznámen s ázerbájdžánským Don Juanem Ajchanem a  ruským dýmkařským mistrem Iljou. Vypadá to jako sraz bývalého Východního bloku, že?

Ideální místo pro sokolský slet
Ajchan si založil nový podnik. Upřímně, byl jsem zvědavý. Specifikem takových míst je, že většina zákonů týkajících se tabáků atd. jim přijde на говно. Tudíž zde seženete lahůdky, o kterých se vám v čajovnách ani nesnilo. Platí to i o Smoky's. Výběr je široký, Tangiers, Darkside, Nirvana, Al Fakher, Nakhla, Serbetli (možná i víc, měl jsem lépe šmejdit po dýmkárně). Dýmky Kaya, Egeglas, CWP Razor a nějaké ruské srandy. Korunky SmokeLab, vortexy, phunnely, silikonové korunky (hmm!) a CWP Heat Keepery. Hračky berou od iSmoke.cz. Ázerbájdžánské čaje, chlast, barevné srajdy pro slečny. Jedna místnost plus VIPko, kožené gauče, tuc truc hudba a příjemné prostory suterénu. Smoky's najdete na adrese Zlatnická 10, Praha. Jaké to je?

Přijdu, ani se nerozkoukám a už u mě trylkuje slečna, že mě usadí. Dobrý začátek. Gauč pohodlný, že bych si sundal boty a na prasáka se vyvalil? No, to by mě asi našli druhý den ve Vltavě hlavou k pstruhům. Okusován labutěmi mi nepřijde jako kvalitní trávení volného času, tudíž jsem zachoval etiketu. Velký Ilja se za mnou staví, že mi nabije skvělý mix, na kterém si před nedávnem pochutnával můj otrokář. Hell yeah, jdu do toho! Vybral jsem si Kaya ELOX, bajdž čaj (protože vypisovat 3x za článek ázerbájdžánský už není dost cool), vytasím knihu a spokojeně se unáším na vlnách ruského dubstepu.

Dýmka za 15 minut u stolu, nějak jim to frčí. Ilja naskládá 4 uhlíky, všechny ofoukne, protočí s nimi málem piruetu a po jednom nasadí na korunku. Pořádnou show, to já miluju. Dýmku před zraky všech roztahá, to jsou mraky jak z lokomotivy. Náustek sem, náustek tam, na stole přistanou 3 hygienické náustky a jdeme do akce. Dýmka byla jedním slovem vynikající. Nabito bylo Tangiers Kashmir Peach, Darkside Bergamot a Tangiers Cane Mint. Velmi příjemná orientální chuť, jako by rozemleli Araba, perský koberec a velblouda dohromady. V kombinaci s tím bajdž sladkým čajem jsem si pískal. 

A tak jde čas
Velmi zásadní věc, která tento podnik povznáší nad ostatní, je péče o dýmky během jejich chodu. Nekecám, šéfe, co 5 minut za mnou dorazil dýmkař, sundal všechny uhlíky z korunky, ofoukl několik nových z nosiče, napasoval mi je na korunku, odebral mi šlauch, několikrát potáhl, posoudil chuť, vrátil zpět a přeptal se mě, jestli je vše v pořádku. Byl jsem z toho na větvi. V žádném podniku, který jsem za ta léta navštívil, se mi o dýmky nikdo takovým způsobem nestaral. Nejen, že to je vhodné a měli by to dělat všude, navíc to velmi zlepší dýmkařský zážitek a zvedne celkový dojem z podniku. Tleskám, tleskám.

Jediné, co kazí celkový dojem, jsou ceny. Za dýmku a čaj jsem platil 540 Kč. Gratulace, mohu opět žrát hlínu. Pro studenty to není moc friendly, na druhou stranu si říkám, že ten zážitek byl opravdu kvalitní a za tu cenu stál. Nebudu řvát, přesto mi lehce povadl úsměv. 

VERDIKT

Pro kvalitní zážitek nesmíte mít hluboko do kapsy. Tohle je přesně typ podniku, o kterém budete nadšeně vyprávět dál. Východní zručnost, kvalitní dýmkařský servis, odpovídající občerstvení a moderní prostředí utváří fajn atmosféru, kde můžete trávit čas o samotě, s milou polovičkou i s přáteli. 

9/10

Jakub Kopáček

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram