Recenze: Golden Pipe Chutney Punch

Dorazila tabáková karavana! První pán na holení je Golden Pipe Chutney Punch. Chutney fakt LoWísKuJííí, tím pádem mě dost zajímá, jak to celé bude chutnat v dýmce. Příjemné překvapení, nebo tabák na žalobu? Tak čtiii.

Chuteny (čti čatní, lingvisto) je taková indická pochoutka, dělá se ovoce/zeleniny, larev, Indů a koření. Je sladké, jemně pálivé a funguje jako příloha. Když jsem viděl tabák s touhle příchutí, musel jsem ho mít. Inda v korunce jsem ještě neměl. 

Čatníííí
Balení

Válec sem, válec tam
Pokud jste někdy měli v rukou krabičku od Kaloudu Samsaris, tohle je téměř stejné balení. Nabízí se teorie, že hovnářské Samsarisy z krabiček vyndali, lehce je přebrandovali a strčili do nich tabák. Jsou téměř identické, tudíž bych se nedivil. Obal tvoří černý válec, ve kterém je umístěn tabák v černém sáčku, potom ještě sáček v sáčku, tentokrát bílý, pak už samotný tabák. Tabák jsem pro jistotu přebalil do uzavíratelné krabičky, nejsem si jistý, jak dlouho by papírová krabička snesla tak melasovitý tabák.

Vůně a cut

Slušná hrouda
Lidi, tady je ale vůní! Čmuchám lehkou vanilku, sušené švestky, nějaký kardamon. Má to ještě svěží ocas, je ale možné, že v té DPD dodávce to skrze -8°C dostalo lepší grády. V kuchyni mám teď malou Indii, ještě to chce placky a turban. Nadšení pokračuje.

Melasa žlutá, tabák lehce stonkovitý, nasekaný velmi jemně. Je to možná způsobeno balením, přeci jen nasoukat 200 g do takového válce, chce trochu kreativity. Klacky jsem neobjevil, zatím vše ok.

Chuť a výdrž

Vleze se tam toho opravdu trocha
Pro tuto příležitost jsem zvolil málo používaný setup, po delší době jsem oprášil Hydrogen O2 (ha, ještě v něm je písek z Řecka, imigrants included). Nabil jsem 7 g do své oblíbené testovací korunky Saphire HotShot RT + dva uhlíky Kaya Nuts. Na Hydrogen se nedala jen tak namontovat vlastní korunka, tohle ovšem řeší část nového příslušenství, nástavec Traitor, pro vlastní korunky. Šikovná věcička, outůčko je teď mnohem variabilnější. Díky, Hydrogene!

Musím přiznat, že jsem ohromen. Chuťově tabák nepostrádá nic z deklarované vůně, všechny vyjmenované komponenty tam postupně cítím. Přidal se k tomu i lehký nádech citrónu. Top-strop. Tohle je přesně další tabák na dlouhé zimní večery u dýmky. Dýmí to mocně, konečně jsem vychytal množství vody v Hydrogenu.
Hello, O2

I přes množství tabáku a počet uhlíků, jel jsem pohodově necelou hodinu. Většinou s HotShotem funguju 45-60 minut, takže standard. Tabák na konci zpečený, jako travkař po druhém brku. 

Verdikt

Pokud máte rádi orientální chutě, tohle je jasná volba. Ve změti ovocných a fresh tabáků to přichází vhod. Golden Pipe pořídíte v Německu, cena je necelých 15 éček. Široká paleta příchutí, zatím jsem měl Chai Latte a právě Chutney Punch. Zmíněný punch jsem sice nedostal, ten bude asi až od sousedky za hlasitou hudbu. Chuť nebyla ke konci úplně košér, což je škoda. Tuhle značku vyzkoušejte, zatím jsem nešlápl vedle. Peace.

8/10

Jakub Kopáček

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram