Zrození (blogera)?

Je tu někdo?

Dýmkařská sebranko, můj první příspěvek se přes porodní bolesti zrodil a já vás tímto vítám na Dýmkařově koutku.

Po letech dýmkaření jsem zjistil, že většina lidí dneska stěží chápe rozdíl mezi rychlozápalným uhlíkem (dále jen RZU) a kokosákem. Dost smutné, že? Proto jsem se rozhodl podělit se o své zkušenosti a nadšení z oblasti vodních dýmek.

Kdo jsem?

Mé jméno je Jakub Kopáček (vymýšlet si nějaké blogové alterego se mi opravdu nechtělo) a dýmkařím už 6 let – od mých 14 let. K dýmce mě přivedli rodiče (paradox), kteří dýmku obdrželi jako nevhodný dárek a nevěděli, co s ní. Přátelé mých rodičů ji připravili na jedné z akcí a já hned věděl, že tohle je láska na první potah. Stará Top Mark dýmka, nepromývatelný šlauch, RZU, malá syrská korunka a Nakhla Višeň - nehorázná prasárna, ale tehda to byl dým plodící stroj z nebe!

Jakub Kopáček kouří vodní dýmku na náměstí.
Mé tehdejší já
V 15 jsem začal chodit do čajovny a poprvé si čuchnul k věcem jako byl Al Fakher, vortexová korunka nebo kokosové uhlí – opět instantní láska. Koupil jsem si tehdy nepřekonatelnou dýmku Aladin, která mi do 16 let věrně sloužila. Pak následovala dýmka Shecool, která přes slibovanou chladící kvalitu a výborné zpracování stála opravdu za hovno. Špatná koupě.

Vyšší dívčí

Přišel rok 2012, můj rok vstupu do vyšší ligy. Od kamaráda jsem se doslechl o nepřekonatelném tabáku Starbuzz, který se dovážel z Ameriky (no, wow!) a jeho koupě slibovala omračující nové chutě, hustý dým a nové zážitky. Já, který do té doby znal jen Al Fakher a Nakhlu, jsem byl naprosto omráčený. Tolik chutí a dýmu, insane! Souběžně s tím jsem objevil FB stránku, která mě hodně vzdělala, zformovala a pomohla najít spoustu nových přátel i příležitostí. Jsou to DÝMKAŘI. Pak už to šlo ráz naráz – kouřil jsem ze své první Medůzy, začal zkoušet všemožné tabáky, nakupovat nové příslušenství a v neposlední řadě novou dýmku Kaya.

Vodní dýmka Kaya PN 630
Moje první Kaya
DÝMKAŘI

Objev téhle stránky byl Svatým grálem. Když jsem se připojil, měla stránka sympatických 600 členů, lidé byli milí, vstřícní a nápomocní v téměř každém problému. Začal jsem hltat informace a učit se. Bylo toho tolik, co jsem měl teprve objevit. Skrze stránku jsem poznal mnoho výborných kamarádů – pořádali jsme dýmkařské srazy, obchodovali s tabákem a sledovali nejnovější trendy.

Stránka během let prošla vývojem, který by většina starších členů popsala jako „na hovno“. Počet členů se během let rozrostl na více než 1000 a šlo to pomalu k šípku. Většina členů byla neaktivních, trollové nebo zkrátka neználkové, co opakovali neustále dokola to samé. Přišli hádky mezi členy, blokování, udavačství. Nic moc pěkného, avšak i po letech má stránka stále smysl, aktivní jádro je silné a stále má stránka pro každého nováčka i pokročilého svou hodnotu.

Meduse Coralica
Mé první setkání s Medůzou
Současnost

Dýmkaření je mou součástí, celoživotním koníčkem a životním stylem. Mám za sebou praxi v čajovnách v Bohumíně i Ostravě, v ShishaBARu na pozici dýmkaře, posléze provozního. Mám zkušenost s akcí pro tisíce lidí, připravovali jsme dýmky například na ostravském Majálesu. Do budoucna mám několik podnikatelských plánů a projektů spojených s dýmkařením, tímhle se chci opravdu jednou živit :)

V současné době vlastním 5 dýmek, jednu krásnější než druhou. Vyzkoušel jsem už přes 200 příchutí od více než 15 značek, spotřeboval několik desítek kg uhlí a troufám si říct, že jsem vcelku velmi zkušený dýmkař. Nelze ale usnout na vavřínech, je třeba se neustále vzdělávat a sledovat nové trendy.

El Nefes Sultana
El Nefes Sultana: klenot mé sbírky
Na co se můžete těšit?

Účelem mého blogu je vás seznámit s naprostými základy dýmkaření, aktuálními trendy, styly nabíjení korunek, jak se o svou dýmku starat, kterou vybrat a provést vás mými oblíbenými dýmkařskými podniky. Časem přijdou videorecenze tabáků a dýmek, máte se na co těšit :)

VÍTÁM VÁS VŠECHNY, POJĎME NA TO!

Jakub Kopáček

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram