Po černé lavině posledních dvou let se na český trh dostala ofiko nová značka světlého tabáku. Vlastně ne až tak nová, v Německu si Hookain nabíjejí už více než dva járy. A jak jako světlého tabáku? Hookain je tabák pro kohokoliv – příležitostné ochutnavače, dýmkaře-začátečníky i pokročilé savce. A to s důrazem na chuť, minimum síly a absenci podtónu tabákových listů. Kdo takový styl tabáku vyhledává, může plesat 🕺💃.
Výrazná vůně, dobře namixovaná sorta příchutí a snadné nabíjení. Fakt? Není to spíš chemický extrém trhající nosohltan, směska plná klacků a s výdrží chuti bojující značka? Přesvědčte se sami! Sto lidí, sto chutí – Hookain může oslovit právě vás a zachutnat, nebo naprosto odradit.
Brno je zlatá loď, za dýmkami z Brna choď! Třeba do Konceptu, který vede tady Pája. Komunitou uznávaný mlaďoch, který své zkušenosti získával pod rákoskou nejlepších brněnských dýmkařů, v podniku Goose, na pobočce iSmoke i cateringu s Shisha Original. Zajímavostí je, že Pája patří do generace vietnamských dýmkařů, tak jsem ho zpovídal skrz naskrz o vztazích Vietnamců k dýmkám, rodičům a balónkům!
Jak se dostal ještě před dvacítkou k podniku, co nemá koncept? Jaká je jeho dýmkařská filozofie a proč fluffoval horu tabáku jen tak? To je na dlouhé povídání, ve kterém se dozvíte mimo jiné o řízení vlastního podniku s dýmkami, vlastnostech dobrého dýmkaře na place, Pájově mixologii i dýmkárnách, čajovnách a komunitě v Brně. Enjoy!
![]() |
Epizoda 13! |
Duralové potěšení, nikoliv od značky Opavia, ale Hookamonk. V testu vítám heat management Nova, který vybočuje z řady svým komorovým systémem, plotnou a velmi pohotovým vedením tepla. České há-em-esko, které sice nemusí sedět vašemu stylu kuřby, ale paskvil to rozhodně není. Stojí za to?
Mimozemský název, české řemeslo. Spirituálně i technicky nadaní mniši z Prahy tajemným rituálem vzkřísili jednu z inovativních dýmek české historie. A tak se mi v pazouře objevila Nebulla V2 – elegantní, nerezová a veskrze česká dýmka. Jedná se o závan starých časů s velmi sebevědomou cenovkou, nebo poctivou dýmku vyšší třídy s nezaměnitelným designem? Uvidíme!
Alobal, bro. Kdysi neodmyslitelný společník každého dýmkaře, dnes pohrobek válcovaný HMS typu Kaloud Lotus a jinými. Skutečně? Proč se tedy vůbec učit, jak pracovat s tímto „old school“ materiálem? Protože chování tabáku pod alobalem je jiné než pod HMS – chuť, intenzita, síla, množství dýmu, výdrž příchuti se mění, ale i proudění tepla se diametrálně liší. A právě tohle se vám v mnoha případech šikne, saláti. „Kubo, jak to navrstvit, propíchat a vykoumat s uhlím?!“ Takto tak, všelijak.
![]() |
Ól ví níd |
Bohužel či bohudík, mám jednoho kamaráda. Marek se mě drží jako hovno boty již od útlého mládí – prožil se mnou dýmkařské začátky, zrod Dýmkařova koutku a podílel se ilustracemi také na Dýmkařské bichli. Z dýmkařského hlediska se nejedná o těžkou váhu (i když tlustý býval dost), je to spíš tradiční exemplář novodobého kuřáka dýmek. Užijte si velmi neformální pokec mezi (ne)přáteli!
Nějakým úplatkem (:O) či štěstím se mu povedlo získat titul MUDr., proto jsme diskutovali na téma dýmek a zdraví. Nečekejte hloubkovou analýzu částic v dýmu, spíše pokec nad různými zdravotními aspekty. K tomu se snaží aktivně sportovat, což mě zajímalo, jak s dýmkou dává! Marek je taky grafik na volné noze a zpracoval logo či ksicht již několika dýmkařským podnikům/projektům včetně infantilních malůvek do mé knížky. Multikulturní čávo, co?
Lopatu do ruky, dneska budeme pod tlakem. Ukážu vám práci s černotou a phunnelem v rytmu legendárního amerického dense packu! Tento typ nabíjení je ideální pro dlouhé černé session s alobalem, HMS či sítkem – spousta dýmu, intenzivní chuť i dobře servírovaná síla. Směle se zahryzněte do třetí techniky ze série Jak nabít korunku!
Všem nám chybí cestování a některým z nás dokonce i cestovní dýmkařský kumpán. Měl bych tu jeden tip! Přes moře ke mně zamířil tankový prapor v barvách Shishabucks – kanadských milovníků krychlí, anodizovaného hliníku a ostrého designu. V dnešní recenzi si posvítím na model Cloud Tank, který se hrne do boje o kandidaturu na post vaší příští cestovní dýmky. Má k tomu předpoklady? Mrkněte na recenzi a udělejte si obrázek, drahé dýmkařstvo. A jelikož má v ČR populárního bratra Cloud Micro, ultimátní cestovní krychli, zaměřil jsem se i na srovnání obou modelů.
Nelze si nevšimnout, že už nenatáčím v pokojíčku. Nové prostory! Vřelé díky patří dýmkařskému podniku Kaviár (Na Bojišti 8, Praha 2), který mi poskytl útočiště pro mou tvorbu. Řádí tam jedni z nejzkušenějších dýmkařů v Praze, nabídka všeho je pestrá a interiér mají obří i designově vymazlený.
Zapomněl a nedorazil. Dýmkařské duo působící v okolí Mladé Boleslavi, které se rozhodlo servírovat lidem zážitky pomocí dýmek. Pan Votoupal a mistr Linhart, neboli Honzík s Kášou, připravovali dýmky do filmu, na stavby, přednášky, také vyráželi do klubů za nadrženými ženami, pánskými striptéry i negativně naladěnými metaláky. Jsou mladí, elán jim nechybí a jak uslyšíte, historek mají na rozdávání. Jak jsem dopadl na jejich prvním pořádaném srazu, co má e-sport společného s dýmkou a proč karaoke škodí zdraví? Tak poslouchej.
O mně
A tak, vždyť mě znáte. Neznáte? Jmenuji se Jakub Kopáček. Faktem je, že miluji vodní dýmky. Oddávám se jim již 16 let, během kterých jsem nabyl hromadu zkušeností, které jsem chtěl poslat do světa. Založil jsem Dýmkařův koutek s jasnou myšlenkou, a to „Jakmile už jednou kouříte, tak kuřte kvalitně, ať vám hlavně chutná.“ Citovat sám sebe je pecka, hotová egohoňka. Vše podáno mým osobitým způsobem, tak se nezalekněte a sajte jako houby (informace, sure)!
Podcast
Youtube
Štítky
vodní dýmky
tabáky
Tipy a triky
hookah
kam na dýmku
dýmkařská bible
ismoke
Starbuzz
kaloud lotus
adalya
al fakher
Kaya
mig
alobal
fumari
hydrogen pipes
Dýmkaři
amy
apple on top
badcha
nabíjení korunek
art hookah
fresh korunka
korunka
oduman
saphire
ceramica cascade
dschinni
elwano
pepastajl
skleněná dýmka
vortex
Fumo
calypsoo
doobacco
el nefes
eshopy
filozofie
minzari
n2
náhrady alobalu
německé obchody
outdoor dýmka
overpack
samsaris
smoke tricks
start now
true cloudz
uhlí
Archiv
Autor: Jakub Kopáček
. Používá technologii služby Blogger.