Z českých luhů a hájů - Cernunn Mouthpieces

O dřevě, náustcích, keltské mytologii a předalekých galaxiích. 


The Wild Hunt
Po dvou letech jsem oprášil formát rozhovorů s československými výrobci, juchů! Dnes jsem vzal útokem produkční garáž Cernunn Mouthpieces, ve které jsem vyzpovídal Honzíka, vůdce Divokého honu.

Honza Brablec je klasickou ukázkou kutila. Má malou dílnu, víc ho nezajímá. Pam, pam, padam. Drobná postava, výřečná povaha, udivující zručnost. K tomu dýmkař a dřevárník. No a o dřevo tu dnes tak trochu jde. Dřevěné špalky se pod Honzovými pařáty přeměňují v magické náustky k vodním dýmkám. Výhodou je, že každý z nich je originál podle vašeho přání. Neexistují zde katalogy nebo unifikovaný vzhled, na výběr je dřevo, délka, rytí, lak, barvy i počet pohlavních chlupů v balení. Cenově se náustky pohybují v rozmezí 1000–2000 Kč.

Dlouho jsem odolával. Náustků mám plné trencle a jako bonus mám i háďátko (:O) od Kalyanbali. V mé sbírce se však najde dýmka, které by nový náustek slušel. Moje Černá vdova. Když jsem se o tom Honzovi zmínil, začal skákat jako radioaktivní veverka a chrlil všemožné nápady a designy. Jeho nadšení mě přesvědčilo. Chtěl jsem delší náustek, nic masivního, s podobným členěním jako Starbuzz Enterprise, s prohlubní na palec, barva černá. Dostal jsem náustek černý jako noc, 40 cm dlouhý, s vymodelovaným středem, palcovou prohlubní a jemným bílým popraškem, který symbolizoval hvězdy. Pojmenoval jsem jej Noční svit. Nicméně po nějakém čase mi náustek přišel nevýrazný a rozhodl jsem se jej prohodit vesmírem. Honza souhlasil a vybarvil náustek takovým způsobem, že mu jeho nový název Galaxie sedí jako Pluto na Neptun.

Stačí trocha barev..
Ale dost řečí, však Honza si sebe i své náustky odprezentuje nejlépe. Poslechněme si tedy jeho litanii.


To dřevo nemá ani webovky, takže jediný způsob, jak ho můžete zastihnout, je Facebook a Instagram. Jeho práce se mi líbí a přeju mu, aby do českého dýmkaření vnesl více krásy, elegance a poctivé truhlařiny. Hau!

Tipněte si, který z nich je z olivového dřeva?
Jak u Olivandera
Hygieničtí prcci

Jakub Kopáček

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram