Recenze: AEON El Moe

Po delší době jsem zabrousil do německých vod a vylovil z nich něco zajímavého. Pokud si libujete v květinových příchutích, konkrétně levanduli, zkuste tohle! Zašmátral jsem v Shisha-Nilu naslepo a objevil se v Provence. 

AEON je firma, která vyrábí ocelové dýmky a příslušenství z karbonu. Jak už to tak bývá, kapitál se musí točit, tudíž si do portfolia přidali i tabák. Obvykle jsem k takovým výměškům skeptický, ale řekl jsem si fuck it. Bulva mi padla na El Moe, o kterém jsem na Smokedexu vyčetl, že obsahuje právě levanduli. Když jsem byl ještě malý svišť, babička měla takový feťácký polštářek naplněný levandulí a dalšími afrodiziaky, které probudí stárnoucí čichové buňky. No a já byl na něm nosem nalepen při každé návštěvě. Zvedlo mi to max. vlasy v zátylku, ale i tak mám na levanduli příjemné vzpomínky.

O příchuti vám název ani krabička moc neřeknou
Balení

Tady nás nic nepřekvapí, jedná se o klasickou plastovou pikslu. Tabák je střežen v zataveném sáčku. Kilovky jsem nikde nenašel, takže gramáž je pouze 200 g. TPD2 zohyzdilo krabičky k nepoznání, takže jedinou nápovědu k příchuti poskytuje fialová barva. Pff.

Cut a melasa

Mám rád, když je toho na začátku hromada
Tabák je nasekaný vcelku nahrubo, takže o stonky a klacky není nouze. Barva je hezky dozlatova. Melasy nám Němčouři nadělili požehnaně, takže ten tabák radši ponechejte v sáčku, jinak vás při přenášení postihne melasová potopa.

Nabíjení

Melasová potopa opět nastane, pokud El Moe nabijete do klasické korunky bez vysušení. Fakt to z něj stříká jako z poškozené krční tepny. Vodu dozlatova asi mít nechcete, takže sáhněte po phunnelu. Vhodné nabití s HMS je na fluffy bez dotyku a semi-dense. Odolnost vůči teplu není jednou ze silných stránek tohoto tabáku, takže tomu přihulte tak středně. Na alobal klasicky 4 vrstvy běžného, 2 vrstvy grilovacího a 1 vrstvu dýmkařského alobalu (Panzer z Německa nebo Fatbola z ČR) + 3 kokosáky.

Chuť a výdrž

Má to šťávu a pár klacků
Když jsem v úvodu zmiňoval Provence, nebylo to jen tak. Kraj levandulí a vína, oujé. Tohle přesně najdete v El Moe. Příchuť je složená z levandule, hroznů a špetky koření. Abych byl upřímný, očekával jsem nějakou brutální, přepálenou chemku. Tak už to u těch florálních příchutí bývá, že je vymýváte z šlauchů ještě týdny a krk se vám z nich zkroutí jako špatně přibitý hřebík.

El Moe je v zásadě levandule, které dává přidaný hrozen ten pravý říz. Za mě je to něco jako Top Topic v shakeru s květináčem levandulí, akorát bez hlíny. Chuť se v průběhu session příliš nemění a výdrží se řadí po bok klasickým německým značkám, takže zhruba 1,5 h.

Verdikt

Není to příchuť na každý den. Je možné, že vám nebude chutnat a budete vinit moji špinavou prdel. To vše se může stát, tabáková doporučení jsou subjektivní. Překvapilo mě, že výrobce dýmek zaexperimentuje s takovýmhle mixem, ale safra, za mě to funguje! V záplavě ovocných příchutí (Tingle Tangle už neee) je to příjemná změna. Cena je oproti klasickým německým 200g o dva eura navýšená, takže si ze šrajtofle vydolujte 16,9 €. Pokud čas od času ujíždíte na vůni levandule nebo chcete, aby váš protějšek na Valentýna voněl jako kytka, tohle je pro vás.

Aktuální nálada
(zdroj: Kotkoa/Shutterstock)

Jakub Kopáček

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram