Kam na dýmku #5 - Edgar's Prague

Bylo, nebylo. To druhé slovo je důležitější. Něco takového, jako Edgar's, v České republice dosud neexistovalo. Cením si lidí, kteří se vydají vstříc neznámému, hledají nové cesty, zkouší nové věci. Moji bývalí kolegové založili v Praze podnik, který je zkrátka jiný. A já jsem se rozhodl nahlédnout do Edgarovy duše.

Edgar is watching!
Edgar Allan Poe byl americký básník a notorický ochlasta. Jeho díla jsou mystická, detektivní, temná. Obsahují cool zápletky a většinu jsem jich zhltnul na jeden zátah. Proto mě stylizace Edgara i jeho samotný název zaujali už z marketingového spamu na sociálních sítích. Fun fact, Allanové (rodina, která malého Edgara adoptovala) byli prodejci tabáku.

Podnik vlastní zaměstnanci iSmoke.cz – Alex, Majda a Pajty. S e-shopem to, dle jejich slov, nemá nic společného. Snad jen použité dýmky a jiné dýmkařské vybavení. Edgar's je umístěn v rekonstruované špeluňce v pražských Kyjích a je spojením wellness, hotelu, dýmkárny, obýváku, pracovny a prémiového baru. Ještě chybí kurtizány, orchestr a lobby boy. A jelikož různého vyžití je tady více než chlebíčků v mléčňáku, vyzkouším od všeho něco!

Základní informace

  • kde: Podedvorská 17, Praha-Kyje 
  • do čeho jdu: vyšperkovaný barák plný zábavy, dýmka ve vaně, vole
  • otevíračka15:00–23:00 (úterý až čtvrtek), 14:00-23:00 (pátek a víkend), pondělí freizeit
  • rezervace: telefon, web, sociální sítě
  • cena dýmky: 350 Kč světlý tabák, 490 Kč černota
  • platba: na dřevo, kartou (prý) brzy
  • FB: zde
  • web: in progress
  • jiné: pokud venku sluníčko svítí, epileptický záchvat z trilionu barev to jistí
Prostředí

Představte si situaci, ve které spolu souloží staroanglický pub, barokní kostel, prémiový nevěstinec, dýmkárna a soukromé lázně. Z tohoto gangbangu získáte Edgar's. Venkovní bílá omítka s nějakými dřevěnými duperelemi z vnějšku, tmavý, leč prosvětlený interiér uvnitř. Jelikož mají okna barevné tabulky, cítíte se jako účastník souboje se světelnými meči. Střelí vás do pysku modrá, z druhé strany zase červená. Všude dřevo, jen podlaha musela vyjít na pár míčů. Z hlediska designu najdete v prostoru různé kravinky, dekorace a sušené kytky (alergici jsou safe).

Wow
V hlavní místnosti je bar, pult na přípravu dýmek, levitující krb. Místečka pro tichou muchlovačku tu nejsou, vše je otevřené a na očích. Povalují se tam křesílka, gauče, masážní lehátko (!!!) a velký pracovní stůl. K dispozici jsou 3 patra:

  • suterén s wellness, šmajchl kabinetem, vanou a pracovním koutkem
  • první patro s hlavní místností, říkejme tomu třeba obývák
  • druhé patro s pokojem, pracovnou a soukromou terasou
V létě to asi rozšíří o venkovní terasu, místa tu bude ještě dost. Co se týče hudby, tak tu jedou nějaké chill vibes. Může být. Šéfí to vždy jeden dýmkař a jedna barmanka. Na pohodu se tu v zimě vejde 20 lidí s dýmkou, v létě asi dvakrát tolik.

Nevýhoda je umístění podniku. Praha-Kyje je asi stejně lukrativní adresa jako německé Dachau. Jde o takovou prdýlku Prahy, takže cesta sem je dobrodůžo. Výhodou zapadlého místa je parkování zdarma, což u spousty podniků v Praze nelze.

Služby

Marketingový evergreen „Místo plné zážitků.“ pro jednou vystihl podstatu Edgara. Kromě sázení na dostihy tu můžete dělat snad cokoliv. Rozhodl jsem se vyzkoušet všechno. Peněženka pláče :(

Wellness

Jakože, wow. Myslím, že wellness je Edgarovým trumfem. Řekněte sami, kde jinde si můžete dát v podniku dýmku v bazénu? Nebo ve vaně? Do sauny to samozřejmě lze, ale tam to je o kejhák. Nejdříve jsem se naložil do bazénu. Nejedná se o žádný plavecký standard, bazén má stěží 5 metrů, takže vám stovka chvíli potrvá. K dispozici dostanete ručníky, fatboye na posezení, přístroj na masáž prdele (jako fakt) a saunu (max. pro 4 lidi).

Pak je tady vana. Mosazná monstrozita, ve které naleznou útočiště všechny páry. Jelikož k sobě na stálo žádnou šelmu nemám, otestoval jsem ji pohodlně pro jednoho. Pohodlí je více než dost, všude pěna, do vany se vejde i dvoumetrový zlobr. Nevýhodou je, že vanu neoddělují jediné dveře. Meh, tolik k případným hrátkám.

Jednou za rok je ta koupel třeba
Avšak i zde, v dýmkařských lázních, jsem nalezl několik nedostatků. Za prvé papuče, nebo pro Mongoly pantofle. Celý prostor buď procházíte v botách nebo bosky, což není moc hygienické. Několik párů erárních papučí by situaci vyřešilo. Župan, more. Ten mi taky chyběl, ale to už chci asi moc. Postrádal jsem také předložku před vanu, abych z ní nevyskočil na studenou podlahu a nerozjebal se po dvore. Když už jsem u té vany, hodil by se šikovný držák na šlauch, abych jej nemusel držet 24/7. Do sauny by se hodily přesýpací hodiny. Pokud se jedná o teplotu, tak 110°C už je trochu moc na mě. Nehledě na počet legrácek, které jsem tam vyzkoušel, dýmka má svoji životnost a bažil jsem po čerstvých uhlících.

Ubytko

Svoji prdel jsem tady přes noc neuložil, nicméně jsem si vše prošmejdil. Pokoje jsou v zásadě dva – šmajchlkabinet u wellness a horní apartmá s terasou. Ten první vypadá jako rytířská izba v Dětenicích, dokonce vám nad kebulí visí (Damoklův) meč! Nevýhodou je blízkost bazénu, kde vás mohou rušit ráchající se hosté. Na druhou stranu máte hned vedle vanu, muhaha. Horní apartmá je prostorné, z pracovního koutku právě píšu tento článek. Terasa bude v létě top. Cena za ubytko je 2900 Kč/noc + hodina wellness gratis. Dolní pokoj je pro dva, horní až pro pět dýmkařských pocestných.

Horní brloh
Chlast

Na své si přijdou rumaři, whiskaři i zelené víly. Mají tu ten kladkostroj na překapávání Absinthu! Dal jsem si nějakou classy malinovici a drink Enigma, který mi zkřivil hubu svou kyselostí, ale volty slušné. Moc toho chlastat nebudu, asi bych se utopil v bazénu. Ceny zhruba 110 Kč a výš.

Nealko

Klasika. Čaje, kávy, limonády, voda. Trochu pojeb nastal, když jsem si dal zeleného Japonce (:O) a v konvičce neměli sítko, tudíž jsem měl většinu listů v kalíšku. Meh. Levandulová limonáda chutnala. Vše v menu je inspirováno básněmi či povídkami z Edgarovy dílny.

Jídlo nenííííí. Kubík má hlad. Prý není problém objednat si rozvoz, do budoucna tu snad něco bude.

Dýmky a tabáky

Slouží tady Wookah, Steamulation a Duše. To poslední není žádná místní Bílá paní, ale dřevěná dýmka Duše (Doosha). Silikonové hadice a náustky od Cernum Mouthpieces (dobrá práce, Honzíku!). Z korunek tu jsou různé phunnely a Smokelab v2.

Co se týče tabáků, tak světlá nabídka nabízí Maridan a Serbetli, sem tam Haze. Z černoty tady máte širší výběr Tangiers, Darkside, sem tam WTO. Servis je pravidelný a dle dýmkařské etikety. Zajímavou drobností je cinknutí zvonku, které ohlašuje dokončení přípravy dýmky.

Pěkně ve vůni
Verdikt

Jsem unešen. Tohle se mi nestává často, většinou mám takový skeptický, mám-v-piči mód, když posuzuji dýmkařské podniky. Samozřejmě je zde co vylepšovat. To je u nových konceptů takřka pravidlem. Je třeba říct, že pokud by nebylo wellness, pokojů a nádherného designu, byl by Edgar's řadovou, leč nadprůměrnou dýmkárnou. Avšak on tohle vše má a ještě barová potěšení navíc. Strávil jsem zde více než 7 hodin, během kterých o mě bylo královsky postaráno, mimo dýmky jsem se dobře napil, protáhl tělo v bazénu, vypotil se v sauně a zarelaxoval ve vaně.

Tento podnik není z nejlevnějších, což vám mohlo dojít z výše položených řádků. Během placení jsem utíral slzy. Uděláme si malou kalkulaci. Dejme tomu, že do Edgar's jdete v páru, chcete využít wellness v ceně a strávit zde noc.

  • ubytování - 2900 Kč
  • wellness - první hodina je k ubytování zdarma, jinak 900 Kč/h pro max. 5 lidí
  • dýmky - 1x světlý tabák + 1x černota = 840 Kč
  • drinky - 2x 119 Kč
  • nealko - 2x 120 Kč (čaj)
Výsledná částka: 4218 Kč. Au.

Tento podnik je v podstatě pro všechny, opravdu si tu většina lidí najde to svoje. Dá se říct, že je to vlastně takové dostupnější, krapet levnější Embassy. Připravte si plíce, plavky a peněženku, vše budete potřebovat.

9/10

Wookah s něčím dobrým
Malinovice a slečna Levandulová
Jak jsem říkal, půlka listů v kalíšku -_-
Nemohl jsem skákat, jinak bych si zhasil uhlí :(
Nádrž ne Zelenou vílu
Nevyšlo teď náhodou Kingdom Come?
Barevné oči, dlouhý nos, botoxové rty
Pouštějí tam i takové lobotomy...
Masážní lehátko, telka, světelné meče, chill
Pracovna v horním pokoji, příjemné sezení, klid na práci
Pracovna vol. 2, spa edition
Dafuq?

Jakub Kopáček

4 komentáře :

Instagram