Recenze: barvivo XSchischa

Nechť démon designu v tobě ukrytý zbystří! V poslední vydané bibli o mixologii jsem vám představil mnoho postupů, jak si dýmku vymazlit k dokonalosti. Dnes se mi do rukou dostaly jakési třpytivé šminky. Ideální make-up pro vaši vázu?

K vaší škodě, nestal jsem se módní blogerkou. Nejde to, nemám iPhone, nepiju kafe a nenosím gatě do půl lýtek (když to vidím, tak si říkám, jestli jim není zima na kotníky!). Zpátky k věci. Léta si barvím vodu jednoduchými potravinářskými barvivy z drogerky, stojí 8 Kč a fungují bezvadně. Ale to by nebyli Němci, aby z jednoduchého barviva nekřesali nějaký ten bizár.

Společnost XSchischa vyrábí třpytivé barvivo do vázy se zajímavým vizuálním efektem. Slyšel jsem mnoho popisků, které jej vystihují. Nejlepším popisem vzniklého vizuálního porna je asi hedvábný šátek vlající ve větru #stayinZEN. Mně to přijde jako přelévající se mořské vlny. Nabízené barvy:

  • černá, modrá, zlatá, zelená, čokoláda (hnědá), růžová, červená, stříbrná, neon (měla by svítit ve tmě, bez třpytek, neotestováno)



Na co jsem přišel až po videu

  • Čím užší vázu použijete, tím lepšího efektu docílíte. Ta moje od MIGu byla strašně rozpláclá do stran. Ta voda se musí probudit kinetickou silou vašeho bublání (eh, to slovo nemám rád)!
  • Když dýmíte sporadicky, částečky se mají tendenci usadit. Pokud tedy chcete pořádný vír efektů, musíte náležitě kouřit.
  • Byl jsem hodně štědrý, když jsem dával celou lžíci barviva. Bohatě stačí čtvrtina čajové lžičky.
  • Skutečně přišlo potvrzení ze strany XSchischa, že barvivo je zdravotně nezávadné pro užití v dýmce. Na ty nápoje prosím vás opatrně, radši vůbec. Přinejhorším vás to prožene.
  • Cena je skutečně 209 Kč za 50 g směsi. Dostupné zde. V Německu z oficiálních stránek.

Děkuji Jirkovi z ostravského Czech Hookah Clubu, který natočil ten boží úvod! Zbytek už má klasická já-neumím-točit-ani-ostřit tvorba.

Můj osobní názor je ten, že jsou to lehce předražené tempery. Vizuál to dělá krásný, ale musíte mít vhodnou vázu, jinak vám ty částečky zůstanou usazené dole. Vhodné do podniku na vylepšení celkového zážitku. Já si brousím zuby na tu modrou!

Jakub Kopáček

4 komentáře :

  1. Šlo by sehnat videjko s neonovou? 😁 Zní to zajímavě.

    OdpovědětVymazat
  2. Jak vypada v Shishabucks cloud micro??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Během týdne vyzkouším :) Stačí napsat do zpráv na FB a připomenout se.

      Vymazat

Instagram