Recenze: ShishaOfen - OneSmoke

OneSmoke je výborným cejchovacím nástrojem do každé rodiny – je malý, skladný, i s jedním uhlíkem výkonný! Červená kolečka na dlani jsou cool. V prvé řadě je to však heat management pro tu pravou dýmkařskou rychlovku. Mým cílem je zjistit, zda je tohle udělátko funkční! A je to...

k smíchu! Když jsem ten blikající hliníkový smajlík viděl na ShishaMesse poprvé, už jsem si sundával batoh, vyhrabával vizitky a cvičil si pohádku o 7 recenzentech, kteří nemají co testovat. Pro jednou tahle habaďůra vyšla a já si spokojeně odnášel jeden kus k recenzi. Cestou z veletrhu se mi vybavil jeden dýmkařský koncept, se kterým mi může OneSmoke velmi pomoci!

Horst approves!
Tím konceptem je „seriálová dýmka“. Tuhle podobu dýmkaření praktikuje spousta lidí včetně mě. Kdysi jsem špekuloval, jak si připravit plnohodnotnou dýmku na 2–3 díly seriálu, aniž bych nabíjel 20 g tabáku a vyblemcal 3 uhlíky. Podotýkám, že to bylo v době, kdy kvalitního tabáku bylo jako panen v bordelu a nejlepší uhlíky byly ty bambusové. V těchto temných dobách jsem to řešil korunkou Saphire Hot Shot RT. Existuje v dnešní éře HMS řešení, které mi tuhle starou bolístku zaplácne?

Dýmkotrouba

Teleshoping

ShishaOfen OneSmoke je revoluční produkt na poli HMS! Vyroben z vysoce kvalitního hliníku, ukován v dílně německých mistrů. Již nepotřebujete 4 uhlíky, ani 3, dokonce ani 2 uhlíky! Jeden uhlík. Pouze jediný uhlík stačí k dlouhotrvající session plné mráčků a koleček. Sekání, filetování, porcování pečeně, k tomu smetanový koláč a piškotový dort. Tohle vše OneSmoke neumí, ale pro hodinovou dýmku s jedním uhlíkem je perfektní. Jelikož se rádi smějeme, tak i OneSmoke se usmívá na vás. Rudě žhnoucí úsměv je zárukou vaší maximální spokojenosti. Kupte hned a zdarma nic nedostanete.

Překladač Google

OneSmoke, kamna s jedinou uhlí kouř nejlepších výsledků a připustil! Už nikdy jiný kouř!

– Shishaofen.de

OneSmoke, jeden uhlíkový sporák, který vám dává nejlepší výsledky kouře!

– Ocean-hookah.com

Jeden Kouř Shisha pec je příloha, která umožňuje durchzurauchen s jedinou uhlí plnou hlavu!

– Shisha-united.de

Shisha sporák OneSmoke, systém řízení tepla, který využívá pouze jedno uhlí a umožňuje rychlou a snadnou strukturu hlavy.

– Relaxshop-kk.de

Provedení

OneSmoke je jednoduchý systém přenosu tepla, který využívá pouze 1 uhlík. Vyroben je z hliníkové slitiny v lesklém provedení, ale na dural bych nevsázel. Průměr základny je 6 cm, což je tak nějak o 1,5 cm méně, než mají běžná HMS. Znamená to, že nepadne jen tak ledajaké korunce. Výrobce nabízí další modely FlameSmoke a sítko na uhlíky Smoke.

Skládá se ze základny a usměvavého víčka. Víko nemá žádnou manipulační packu, takže jeho otáčení a sundávání musíte provádět kleštěmi, což je škoda, protože se víko po delším používání poškrábe. Komplet je 4 cm vysoký. OneSmoke je zabalený v plastové krabičce (asi zbylo z tabáku) spolu s fixační pěnou a německým návodem k použití. Good luck s Google překladačem.

Funkčnost

Už jsem těch „revolučních“ udělátek viděl spousty, takže jsem trochu skeptil. Když jsem tahal z dýmky na ShishaMesse, tak ta poklička skákala jako Šemík přes hradby. Uff, co mě čeká doma?

Překvapivě v klidu! Avšak najít padnoucí korunku, to bylo těžší než rozepnout podprdu zubama. Mám doma asi 20 korunek, padnoucích bylo 7. Jmenovitě:

  • Saphire Hot Shot RT - na glazurované verzi klouže, není ideální
  • Syrská hliněná korunka - sedí dobře
  • Turecká hliněná korunka - sedne jako prdel na hrnec, pro ni to bylo šité na míru
  • HJ Alien - sedne dobře, avšak tabáku se už pod One Smoke příliš nevleze
  • Upgrade Form Standard - lehce zapadne dovnitř, sedí dobře
  • Aladin korunka - lol, na tu to sedí v klidu
  • HJ 80 ft. - opět jako prdel na hrnec, značka ideál
Němečtí recenzenti se dále zmiňují o korunce KS Appo, což je kamenná barevná klasika, na kterou to prý padne skvěle. V ČR ji seženete zde a tady.

Holy 7
Co se týče tabáku, tak je OneSmoke vhodný spíše pro vlhké tabáky. Melasou prochcané kousky nezvládá tak dobře, protože přeci jen není schopen vyprodukovat tolik tepla. S tepelně odolnou černotou si příliš nerozumí. Mírně melasovitý světlý tabák, na to je ideální. Osvědčily se mi tabáky Serbetli, Taboo, Zomo, True Passion, Maridanem, 7Days, Start Now, Dschinni, Haze a Social Smokem. Některé z nich jsem musel ještě trochu vysušit.

Často kladené otázky

Pojede to na jeden uhlík? 

Pojede! Avšak je tu pár omezení. Dovnitř nedáte RZU :((((( Taková ztráta. Ideální pro kokosáky, a to klasické 25mm kostky i nový zlatý standard v podobě 26mm uhlíků (BlackCoco).

Bude dýmu dostatek nebo to bude chcípáček?

To záleží na více faktorech. Vhodný tabák, padnoucí korunka a její provedení i tepelné vlastnosti, výhřevnost použitého uhlí. Když jsem testoval různé tabáky, tak u některých jsem z toho dostal pouze ranní mlhu. U těch výše popsaných to byly seriózní klaudy po zhruba 50 minut.

Žhavý tam a popel ven, tak to robím každý den.
Jaká je výdrž?

Jak jsem již zmínil výše, ideální na pár dílů seriálu. Maximum jsem z toho vytáhl hodinu dvacet na jeden uhlík. Ideální dýmka na hodinovou rychlovku či zběžnou ochutnávku nových příchutí.

Jak se to čistí?

Žádná myčka, saláti. Stačí naložit na hodinu do teplé vody a pak šaškovat s houbičkou. Nicméně po pár umytích se mi na OneSmoke objevily bílé fleky a očka. Meh, jak mě tohle štve. Použití to však nebrání.

Kolik ta sranda stojí?

Z ofiko stránek vás to vyjde na 29,95 € (zhruba 770 Kč), navíc prý doprava zdarma. Můj názor je ten, že pouze po Německu. Obchody přeprodávají One Smoke za 34,95 € (zhruba 900 Kč). V ČR zatím není k dostání.

Závěr

Smiiiiile
Je to malé a funkční. Trochu mě řeže, že to padne na omezené množství korunek. Pro Němce to je zajímavé, protože to na hodinu uživí jejich styl kouření šup-to-tam s tureckou korunkou. Náš styl dýmkaření tomu není příliš nakloněn. Po pár kouření s OneSmoke jsem si radši nabil UPG se 3 uhlíky. Je to vhodné pro lidi, kteří chtějí ušetřit na množství uhlíků a tabáku. Na hodinku může být. Ovšem ta cena je v rámci toho, že tu máme třeba Oduman Ignis a množství flotusů (fake Lotus), celkem nastřelená. Ta bílá očka mě zlobí, ale na funkčnost nemají vliv. Není to průser, avšak není to ani nejlepší řešení v poměru cena/výkon/kvalita. Peace.

6/10

Jakub Kopáček

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram