Recenze: Oduman N7 Tank

Ta rybářská taška se začala dožadovat svého hodnocení, tak jsem ji otevřel a proklepnul to, co skrývá uvnitř. Je to Tank, kupodivu není tak růžový jako ten brněnský. Oduman N7 je další z řady tankoidních dýmek, avšak přidal zde Oduman něco navíc? Nebo je to jen další z jeho „odolných“ venkovních řešení? V 17 minutách tomu snad přijdu na kloub! 


Místy jsem trochu blouznil, proto pár korekcí: 
  • koncovka je dlouhá 12 cm
  • na trnu nejsou žádné drážky ani zábrusy, nýbrž zarážky a.k.a těsnící kroužky, tvl (dobré pro silikonové korunky a upevnění klasických těsnění)
  • nemusel jsem testovat stabilitu na svém stehně...
  • kulička ventilu tak obrovská, že jste ji v mých prstech určitě spatřili! 
  • do konektoru nepřipojíš žádnou dýmku, ale hadici, ty pako + enormní množství ehm, že by jsem našel náhradu za „tak“?!
Ve videu jsem se hodnocením ohánět nechtěl, ale tady si to v pohodě lajznu. Čím ten náš sloník z porcelánu vlastně vyniká?

skladnost
optimální tah a bezproblémový zpětný ventil
vylepšený difuzor a těsnící zarážky na trnu
+ v balení použitelná hadice s koncovkou

- napalování hadice o korunku
úzké hrdlo vázy → obtížné čištění a krášlení
podstava by si zasloužila více skla
chtělo by to propracovanější tácek
celkově mi nesedla (subjektivní pláč)

K dostání v ČR, na Slovensku a v Německu.

6/10

Jakub Kopáček

2 komentáře :

  1. Ahoj, Rád bych zde sdílel svoje poznatky po skoro roce používání tadyhle Odumana N9 :) . První věc kvůli které jsem N9 pořizoval byl jeho tvar, u všech ostatních cestovních dýmek se mi stávalo že se občas převrátili nebo dost nejistě následovali pohyb šlauchu, což tady u Tanku absolutně nehrozí....
    Kvalita skla se mi zdá jako velice dobrá vzhledem k tomu čím vším jsem Odumana protáhl a přežil to bez ztrát :p . Navíc díky svojí konstrukci jde o zajímavou dýmku kterou si lidé docela prohlíží a líbí se jim.
    ohledně nevýhod, tak největší je složité čištění. Pak také originální hadice dost zklamala tím jak byla až moc "ohebná a živá" , což jsem jednoduše vyřešil jejích odstraněním ze závitu a jejím nahrazení klasickým silikonovým šlauchem, šroubovací mechanismus zůstal což vnímám jako plus protože se nemusí řešit těsnění na hadici.

    Takže za mě se po roce Oduman osvědčil a pro lidi kteří shání neokoukanou, stabilní, a překousnou složité čištění je to dobrá volba :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čus, jsem rád, že Oduman drží i po perném používání :) s tvými poznatky mohu v klídku souznít, hlavně, že jsi spokojen a nic se neláme/nepraská

      Vymazat

Instagram