Recenze: Hydrogen H2O4

Tohle bude trochu delší zamyšlení - věta, kterou nikdy do perexu nepsat. Tak budeme dělat, že jsem ji jako nenapsal a vy ten článek dočtete...možná. Těší mě recenzovat produkty z české dílny a s Hydrogen pipes už pár zkušeností mám. Vynálezce Jirku Vrbu jsem tedy otravoval tak dlouho, než mi propůjčil svůj opus magnum (pro taliány, pro slušné bílé hate free Čechy čti Velké dílo), model H2O4. Akvárko pro ryby, či důmyslná dýmka? Jsem na vážkách (podobnost s jistými papírky je čistě náhodná).

Bad boy (autor: Pavel Šidla)
Je to trochu kontroverzní dílko. První setkání s veřejností proběhlo na festivalu věnovaném vodním dýmkám - Shisha-Wars. Kvalitu a přínos akce hodnotit nechci, událo se to začátkem září roku 2014 v režii Vodné Fajky. V Bratislavě měl Jirka s H2O4 svou premiéru. Mělo to však jeden zásadní háček.

Z logiky věci, představit nějaký produkt a začít ho prodávat až téměř po roce? Jako asi úplně ne. Co se stalo? Přesně tohle, ladies and gentlemen. Důsledkem této akce se dýmka dostala do širšího povědomí. Otázka zní, kdo to první zkopíruje? Překvapivě, byl to strýček Sam, nikoliv čínský soudruh. Vznikla tak PLX Hookah, upravená lacinější verze, byla však první. Velká škoda. Později si s plexisklem začal hrát i Hoob, to už je ale jiný příběh.

Dýmku jsem pro tentokrát rozebral v dlouhém, snad ne vyčerpávajícím videu. Here it goes!

Verdikt
Domácí session

Vše již bylo řečeno, snad jen, že tohle opravdu není jen tak ledajaké akvárko. Jasně, výrobní cena v porovnání s koncovou cenou přinutí nejednoho dýmkaře k zamyšlení, nicméně jedná se i o nápad a další věci. S touhle chemikálií jsem se za 3 týdny celkem sžil, tudíž asi skončí u mě ve sbírce. České ruce stále nezapomněly. Přestože dýmka obsahuje řadu nedodělků a méně logických řešení, jako celek funguje spolehlivě.

+ neotřelý design
+ česká práce
+ kompaktní rozměry
+ zajímavá volba materiálů
+ transparentnost
+ přenosná krabice
+ snadné čištění a dobrý přístup ke všem komponentům

- uvolněný tácek
- místy špatně těsní
- downstem časem zachází
- absence podsvícení
- cena

Záběry z focení s Pixelwritters naleznete zde a tady.
Parta z Hydrogenu sídlí zde.

7,5/10

Jakub Kopáček

9 komentářů :

  1. Super recenze! Vyčerpávající, díky! :]
    Na léto chci koupit dýmku na kokteily - v tuhle chvíli se rozhoduju mezi ArtHookah a tímhle kouskem. Znám pros i cons, ale zajímal by mě Tvůj názor, kdyby sis měl vybrat.
    Díky, zdraví spokojený čtenář a odběratel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, trochu vyčerpávající opravdu je! Co se týče tvého dilematu, ty dvě dýmky si nejsou moc blízké. ART máš pořádný kus skla, vysokou dýmku s užším hrldem, navíc s jiným downstemem. H2O4 je menši, s lepším přístupem dovnitř, méně náchylná ke zničení. Musím říct, že ART je pro mě větší stylovka a na rande s ženskou bych vytasil ji (mimojiné). Kdežto H2O4 je skutečně krásná a bytelná, takovým drsným způsobem. U mě boduje výrobou v ČR, kompaktními rozměry a volbou materiálů. Snad ti to trochu pomůže, cenově totiž vycházejí téměř stejně :)

      Vymazat
    2. Určitě, díky. U mě Artka vede. Škoda té cenovky no, ta skutečně dle mého dost lidí odradí (včetně mě; nicméně nechci zpochybňovat její nastavení - rozhodně nápad, provedení i CZ origin má u mě palec hore).
      Btw - parádní triko! :]

      Vymazat
    3. Díky, určitě vybereš to nejlepší. Peníze budou, my nebudem:) Welcome to Rapture!

      Vymazat
  2. Už ji mám doma vyrobenou ;) s odladěným těsněním i podsvícením :).

    OdpovědětVymazat
  3. Už ji mám doma vlastnoručně vyrobenou s odladěným těsněním i podsvícením ;).

    OdpovědětVymazat
  4. Uz jsem si rikala, ze ji koupim, nez jsem si nasla, kolik stoji...Sorry, ale vyrobni cena muze byt kolik, 500-700? Mam trochu moralni problem dat za par kusu plexiskla, co navic maji problem s tesnenim, 7000. U takove ceny bych navic ocekavala v baleni i korunku, nejake to povidani, jak rikas, i treba takovou blbost jako karticku s podekovanim, nalepku, whatever (kravina, ale tak nejak to potesi a ukaze, ze si vyrobce ceni klientu). Ale predevsim zadne nedostatky, ovsem kinklajici se tacek a problem s tesnenim mi prijdou jako dost zasadni preslapy. Takze za napad 1*, ovsem za ty veci okolo 3-. Nemuzu si pomoct, ale trochu mi z toho smrdi arogance vyrobce - tady to mate, navalte 7 litru a ze tam mame technicky nedostatky? Nojono, gimme your money. Velka skoda, pri nizsi cene (@3k +-) bych jim ty chyby i odpustila, protoze designove je to naprosta pecka, ale pri takove cenove politice ocekavam od vyrobku dokonalost po vsech strankach.

    OdpovědětVymazat
  5. Velmi trefný názor, který věrně odráží spoustu věcí, které jsem tam žbleptnul :) Výrobní náklady jsou o pár stovek vyšší, nicméně je tam pozadí, do kterého nikdo vidět nemůžu + cena za vývoj, nápad a realizaci. Já to pozadí znám a vím, proč ta dýmka stojí takový ranec. Věř mi, že ani majitel z toho není nadšený. Jinak ty nedostatky to má, s tím něco nadělá asi až další verze. To povídání + reklamní shit a básničku pro zákazníky bych taky ocenil.

    OdpovědětVymazat

Instagram