Recenze: True Cloudz

Nejsem fanda. Pomazánky příjdou na chleba, natírat si Nutellu do korunky taky není můj šálek piva. Zkusit se má všechno (kromě soulože se psem, to bych vám nepřál ((netestováno)). True Cloudz mi přišla jako jedna z těch lepších alternativ, jaké je teda kouření bez tabáku s gelem po celé korunce? Unexpected journey!
V celé své kráse

Výrobce těchto past pochází z Německa, zaujal mě mimo jiné i výborným marketingem. Ty pasty jsou snad všude, je toho plný Instagram, Facebook a internety obecně. V trilionu korunek namazaná trikolóra, tady mix s tabákem, tu zase tříbarevný Samsaris. Za tohle palec hore. Jeden.

Druhý palec je za širokou paletu příchutí, kde jsou nejenom základní ovocné příchutě, tak i zajímavé mixy. Většina past, se kterými jsem se setkal, byla dobrá leda tak na mazání ocelových konstrukcí, tvorbu nepečených šíze-kaki (nebo-li čízký dort, díky Prostřeno!) a v kritickém případě na vyhození přímo do drtičky plastů. Nelze se proto divit, že jsem se recenzování těchto pomazánek bránil zuby nehty, po zkušenosti s Hookah Squeezem se to jevilo jako celková sebevražda. Jsem ale tolerantní dýmkař a někdy tabák není právě to, co chce člověk v korunce. Kecám, každý chce tabák!

Balení

Hmm, takhle to asi fungovat nebude
Tak nějak nevím, jak by se to dalo balit jinak. Je to relativně malá bílá krabička s víkem na závit. Pod víkem se skrývá menší nasazovací víčko a pod ním už ta nálož pomazánky. Vše je pevně uzavřeno, nepřeju vám ale čistit ty závity, jakmile se do nich ten gel dostane, je totiž tuhý.

Balení obsahuje údaje o tom, zda je zrovna vaše piksla naplněna nikotinovou, nebo bez nikotinovou směsí. Ano, dělají obě. Pak už jen ty kecy prdy o složení, původu atd. Celkově to vypadá jako nějaký AVON krém, tohle bych si na vrásky ale nepatlal (na jaké taky, Kubík žádné nemá!)

Testované příchutě

Hodný strejda iSmoke mě počastoval dvěma příchutěmi - Cigar Vanilla a Peach Ice Tea. Obojí nikotinové směsi.

CIGAR VANILLA

Hned po otevření krabičky mě vypleskala nehorázně příjemná vůně. Prvotřídní vanilka s takovou tou typickou doutníkovou chutí, nebo pachutí, každému to nechutná. Gel má světle hnědou, až bílou barvu. Něco jako ty bílé kávy, které nám ničily dětství ve školních jídelnách. Fuj, jak já je nesnášel. Tohle je ovšem jiný případ.

Doutníková pomazánka
Na povrchu gelu je malá vrstva šťávy, ta mě vysloveně štve. Pocákal jsem s ní snad všechno v okolí (omylem, jasně) a gel tam stále drží jak přibitý. Zpropadení Němci, tohle oni umí! Nabíjel jsem do Saphire phunnelu a kouřil jsem ho čistý, bez dalšího tabáku v korunce. Testováno v El Nefes Sultan + Kaloud Lotus a 3 uhlíky Kaya Nuts.

Obecně trvá delší dobu, než se gel rozehřeje na tu správnou teplotu k vaporizaci. Pak se z dýmky stal vyloženě mrakostroj. Přesně to, čím se baví peniskové s e-cigaretami. Dým za chvíli pryč? Ani omylem, díval jsem se na korunku jako pyroman na seník. Dvě a půl hodiny kouření, 2x3 uhlíky v Kaloudu a stále solidní mraky. Not bad.

Chuť byla věrná vůni, provoněl jsem vanilkou celou kuchyň. Osobně mě to hodně překvapilo, o to více, že to je vlastně pomazánka. Fakt skvělá záležitost.

PEACH ICE TEA

Tam, kde cigáro bylo světlé, chuťově plné a velmi aromatické, tak píč čajík dělá pravý opak. Po otevření jsem se velmi hlasitě rozesmál, protože obsah vypadal úplně přesně, jako ta inteligentní plastelína, kterou můžete rozbít kladivem na cucky. Tady by to asi nefungovalo, jajks.

Oranžová pomazánka
Barva je jasně oranžová, spousta té připitomělé šťávy, lehká a svěží vůně sladké broskve s nějakým fresh ocasem v pozadí. Jelikož jsem měl čirou náhodou tabák úplně stejného názvu, strašlivým způsobem jsem zarebelil a hodil jsem ho k pomazánce. Jinak testovací setup byl stejný, akorát jsem tentokrát nabil do Ceramica Cascade 2.0. Chuťově už to sice nebyla taková paráda jako cigar, protože se nejdříve spálil tabák a více chuti už jsem z pomazánky prostě nevydoloval. Když bych tam dal další kolo uhlí, tak bych jenom přismažil už tak hotovou pečínku.

U cigára jsem to nezmínil, ale nanášet to na korunku je taky celkem očistec. Zkoušel jsem to dvěma způsoby, ten první byl prstíkem (bylo to hravé, smyslné a mám teď bordel pod nehty) a druhý nožem (přeci je to jen pomazánka, musí to jít!). Konzistence pomazánky je taková po týdnu promrzlá Nutella z mrazáku, fakt hustá. Na jednu korunku tam toho musíte napatlat tak čtvrt piksle. Co vám budu povídat, vše okolo bylo potřísněno (nevím, tenhle odstavec mi příjde lehce homo) a v korunce byla sotva dostatečná vrstva. Pokus nožem už dopadl lépe, ale stejně jsem musel pomoct gelu prstem (fuck what?).

Verdikt

Ta konzistence je fakt zábavná
Jsem tabákový živel, byl jsem a vždycky budu. Nemám ale klapky na očích a nemůžu ignorovat okolní beztabákové pochoutky. Mezi kousky melounu v korunce, mystickým bylinám v melase a perličkám do akvárka se opravdu True Cloudz umístilo na pomyslném vršku.

Věřím, že pro mladé kuřáky (under 18) je to skvělá volba, jak si vychutnat dýmku i bez tabáku. Jako změna pro regulérního kuřáka to taky není špatné. Když se dobře vychytá poměr a umístění kombinace tabáku s gelem, dá se s tím čarovat a je tu prostor pro hodně kreativity.

Cigar Vanilla pro mě byla naprosto boží, plný počet ji nedám za ten netabákový přístup, huš! Tedy 9/10. Peach Ice Tea už se soudí hůře, protože přeci jen jsem nekouřil čistý gel a ta chuť byla trošku jiná než slibovala vůně. Příjemné to bylo tak jako tak, za mě 7/10.

Tyto gely mají smysl a místo, rozhodně lepší než ta leštěnka Hookah Squeeze. Jestli už vás tabák nudí a chcete vyzkoušet zajímavé chutě, šáhněte po True Cloudz a možná najdete, co vám chybí.

K dostání u ismoke.cz a zahulimeuvidime.cz

8/10


Jakub Kopáček

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram