Recenze: Adalya Freshberry

V poslední den veder jsem vyzval na souboj plody lesa a jelikož jde zítra mládež zpět do ústavů, chutná mi dnes 2x víc. Taky se jedná o mojí první Adalyu s hnědou melasou, kterou většina lidí odsuzuje. Jako obvykle si musím udělat názor vlastní, tak na co ještě čekám?

Tovar z lesa!

Poslední dobou jsem ''fresh'' tabáků tak překouřený, že jen po shlédnutí mé výstavky plíce hlasitě řvou, ať se na to už fakt vyseru. Karma, osud, nebo haitské voodoo tomu chtěli, aby mi dneska krabička Freshberry spadla na palec a já leknutím střelil hlavou do stěny. Well played. Tak co, nějak to přežiju a mám aspoň důvod vyzkoušet konečně Badchu Prime (heat management na korunku, zjisti si!).

Balení

Balení se stále nezměnilo, je to klasická Adalya. To znamená 200g piksla v černo-zlatém provedení (jen barva, zase nic nevydělám), v ní vakuovaný sáček s tabákem. Je více možností, jak to skladovat. Buď si vysypete tabák ze všech sáčků a necháte jej v piklse, což ale moc nedporučuju, tabák časem ztrácí chuť i vlhkost. Je tedy lepší, ale otravnější nechat tabák v tom sáčku. Otravnější proto, že vždycky, jak tabák vybírám, tak mám ruce zasrané jako amatérský gynekolog. Heh.

Hliněná korunka je fajn, s tabákem ji to sluší.
Vůně a cut

Ha, prý maliny a borůvky! Hovno, hovno, zlatá rybko. Voní to totiž dost neurčitě, už ta máta v tom dost přebíjí základní příchuť. Nicméně, v pozadí pěkně voní ostružiny a něco z borůvek tam je taky. V součtu to voní zajímavě, ale na první čuch opravdu není poznat, co to je. Jsem zvědav, jestli to bude chutnat podobně.

Cut je zajímavý, tabák je sbalený do takových malých nepravidelných kuliček. Výrobci si asi cvrnkají do důlku. Měl jsem už hodně z této značky, ale takové koní koule z IKEI, jako tady, to jsem ještě neviděl. Klacky žádné, stonku hojně, melasa hnědá.

Chuť a výdrž

Testovací setup
Testováno v Kaya El Keyif, nabito v klasické hliněné korunce + Bacha Prime a 3 kusy Kaya Nuts. No vida, fakt to chutná stejně, jak voní. Takových věrných tabáků je málo, za tohle palec hore. Sladká ostružina se silným mátovým základem, opravdu to osvěží a přitom zalepí papuli. Sice to není nic, po čem budete skákat k imigrantům do náklaďáku, ale na příjemnou odpolední session to je víc, než dost.

Výdrž je prapodivná. Kouřil jsem 1,5 h a cca po 30 min se chuť začala měnit, začalo to být hodně borůvkové a po mátě ani památky. Ten tabák má metamorfózy jako Iron Man, real shit. Do konce session tam už byla hlavně borůvka, ale ta byla zajímavá, a tudiž stay positive!

Verdikt

Je to fresh a jsou to berry, ale nic kulervoucího. Ta borůvka na konci byla příjemná a rozhodně se k tomuto tabáku vrátím, zajímalo by mě, jak to bude fungovat v mixu. Velmi solidní klaudy, musím přiznat. Celkově mě ten tabák moc nepotěšil, na pomyslný Olymp to prostě nedosáhlo, škoda. Adalya dělá kvalitní i shit tabáky, to snad ale každý výrobce. Tento byl takový průměr.

6/10

Jakub Kopáček

6 komentářů :

  1. Zrovna jsi se trefil do spatny prichute, zkus love 66, pecka!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu mám moc rád! Nejlepší je z Ruska, s červenou melasou.

      Vymazat
  2. Teď jsem si koupil několik příchutí od této značky a musím říct, že je to dost prapodivné. Zatím jsem vyzkoušel North Lights (sladké tropické ovoce s citrusy) přijde mi to strašně chemické a příchuť moc nesedí. Možná jsem trefil špatnou příchuť. Mám ještě pár, tak snad budou lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Honzo, koupil si z Německa 200g pikslu nebo ses dostal k 50g krabičkám? Ty si stále drzí kvalitu. Pomalu jde nahoru i německá Adalye, ale už to nikde nebude, co to bývalo. Za dva roky se ten tabák dostal úplně jinde :/

      Vymazat
  3. Mám to přes člověka z Prahy, jsou to 50g krabičky a říkal, že z Německa nejsou. Tak nevim kde je sehnal, jsem z těch tabáku zklamaný. Dneska mám v plánu zkusit ještě nějakou příchuť, ale abych byl upřímný, moc se mi do toho nechce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy ti prostě tabák nesedne, mě se to stává často. Zkus to v tom případě nahradit 50g Serbetli a zbytek odprodej :)

      Vymazat

Instagram