Mixologie #2: Protahovák

Znáte ten pocit, když máte začínající knedlík v krku (o) a potřebujete se ho rychle zbavit. Dát si dýmku? Bullshit, ještě se mi to zhorší a já budu muset na léčení k mámě - takhle asi proběhne mentální rozhovor mezi vámi a vašim svědomím. Co radím já, udělejte si Protahovák, zaručeně vás zbaví veškerých bloků, podobně jako slivka.

Mizo Máta od Nakhly je výborný tabák, to ví i Jon Snow. Bohužel je to stále Nakhla, takže tabáček je v pěkné hroudě zabalený do několika sáčků, egyptská klasika. Samotná se dá kouřit velmi dobře, pod kódem „čistá máta“ si představím právě tu od Miza.
V rámci inovace jsem se rozhodl k ní přidat i další fresh příchutě, opravdu jsem potřeboval zničit ten knedlík! Prohledal jsem svůj Dýmkařův koutek a našel tam zbytek Adalya Swiss Bonbon a spoustu Earl Grey od Nakhly, to by šlo. Při prvním potáhnutí se mi hlavou neslo „Ice Ice Baby“ a málem jsem přišel o krční mandle (a to já nemůžu, karaoke už by beze mě nikdy nebylo ono!), taková to byla síla.

Příprava

Vše na prkně!
Prkýnko mi zase bylo pro jednou věrným pomocníkem, střelil jsem na něj kombinaci Nakhla Mizo Máta + Adalya Swiss Bonbon + Nakhla Earl Grey. Všechny tři jsem ještě upravil nožem a namíchal je takto: 40 % máta + 20 % bonbon + 40 % earl grey. Jako korunku jsem si vybral svůj věrný Saphire No. 5, kam jsem s přesností berňáku naházel tabák na tzv. fluffy pack. Jednoduše jsem si tabák vzal do dlaní a mezi prsty ho třel tak, aby padal přímo do korunky, kde jsem ho jen oddělil od centrálního komínu a přikryl Kaloud Lotusem se 3 uhlíky Kaya Nuts. Jdem si polechtat plíce!


Chuť

Představte si ty možnosti. S takovým svěžím dechem byste dokázali ohýbat zámky, zmrazit bankovní účet vaší staré, či změnit kořalku v alkoholický nanuk. Zpět na zem! Chuť je opravdu plná lehkého Earl Greye, kterému zdatně sekunduje Swiss Bonbon svým sladkým chuťovým ocasem, vše podtrhuje mrazivá a svěží Mizo Máta. Wow, to bylo jak ze žurnálu. Slovy obyčejnými, je to nástřel, který byste v případě nemoci i za parného letního dne měli určitě vyzkoušet.

Právě si dávají trojku

Těšit se můžete na další mixy, přeci jen začíná léto a moje fantazie roste. Stay tuned a dýmu zdar, má hordo!

Jakub Kopáček

1 komentář :

Instagram