Recenze: Al Fakher Special Edition – Strawberry Island

Testování pokračuje. Dnes jsem se ocitl v lese, konkrétně na mýtině. Ne, nic jsem si nešlehl (být chudá student :/). Chuť Strawberry Island, to je totiž přesně tohle. Po dlouhé době kouřitelná jahoda, žádná chemka připomínající jahodový čaj z Tesca za 10 Kč. Co dál?

Strawberry Island!
Načal jsem druhé balení Special Edition. Obrázek na obalu byl lákavý a já už se dneska celý den těšil na dobrou dýmku. Obecné informace o této nové edici jsem už zmínil v předešlé recenzi na příchuť Virgin Grape, takže se mrknem hned na tabák samotný.

Balení

Balení už klasika, 50g sáček. Tento byl ale lehce natrhlý, Zásilkovnu tímto proklínám do sedmého dýmkařského pekla! Opět baleno v igelitovém sáčku, tenhle byl však smotaný takovým způsobem, že by byl hrdý i čínský výrobce nudlí. Po osvobození toho nebohého tabáku ze spárů igelitového vězení jsem ho už klasicky lehce nasekal a přehodil do uzavíratelné krabičky.

Vůně a cut

V igelitovém vězení, pojď ven.
Pamatujete na jahody? Ha, tohle mi připomnělo tu scénu s Frodem a Samem u Hory osudu. Zpět do reality. Nemyslel jsem kupované jahody, nýbrž ty lesní. Malé souplodí nážek neuvěřitelné chuti. Z nich si bere Strawberry Island to nejlepší a dokáže vám to už po prvním rozbalení, protože krásně provoní celé vaše okolí.

Cut jsem již také popisoval, střední velikost lístků, slušná porce melasy a více stonků. Vše se dá vyřešit lehkou úpravou v podobě nasekání, ale to už je na vás.

Chuť a výdrž

Testováno v Amy Heavy Shay, nabito v Saphire No. 5 + Kaloud Lotus + 3 uhlíky Kaya Nuts. Hned po prvním potažení vaše chuťové pohárky krutě zapaří, zkrátka jahodová párty in your mouth, yeah! Výborná lehká jahoda bez chemického ocasu, celkem svěží. Žádnou jinou příchuť jsem necítil. Nicméně po prvních 30 minutách se chuť začala měnit a jahodová chuť citelně zeslábla.

Po lehké úpravě.
Kouřil jsem nějakou hoďku a půl, po hodině se chuť ještě více ztratila a zůstala taková neutrální jahoda, která mi naopak dost připomínala výše zmíněný čaj za deset z Tesca. Taková škoda, chuťově vynikající tabák a najednou taková změna, nerozumím tomu. Vlastně rozumím, dýmkařští bohové se proti mě spikli!

Verdikt

Po delší době opravdu autentický jahodový tabák, byl jsem velmi překvapen. Jestli toužíte právě po tomhle, pak je Strawberry Island jasnou volbou. V kontrastu s Virgin Grape, tahle příchuť se opravdu povedla na maximum a na tu pomyslnou prdel jsem si opravdu sednul. Je škoda, že asi zhruba na hodinu, protože s takovou ztrátou chuti jsem nepočítal. Jen tohle mi brání tomu tabáku dát vyšší hodnocení. Berte a vyzkoušejte!

8/10

Jakub Kopáček

3 komentáře :

  1. Mají nějaký buzz effect?

    OdpovědětVymazat
  2. Obecně celá ta edice má slušný buzz, nicméně z Citrus Spiritu jsem dostal více než třeba právě ze Strawberry Island. Záleží taky na tom, jak to nabiješ a do jaké korunky.

    OdpovědětVymazat

Instagram