Recenze: Al Fakher Special Edition – Virgin Grape

Dneska jsem málem vztekem vyletěl stropem...strop nepoškozen, hlava nebolí. Konečně mi přišly tabáky ze speciální edice Al Fakheru. Za 50g sáček 230 Kč? No potěš koště, ale kvalitou a chutí se jako jeden z mála tabáků v této cenové hladině (v ČR) opravdu vyplatí. Nabil jsem panenské hrozno, oh yeah!

Balení 50 g tabáku Al Fakher SE
Special Edition je nová řada tabáků od Al Fakheru a rozhodně to není průser, jako v případě edice Al Fakher Arena. Naopak, jedná se o velmi povedené tabáky. Prodávají se zajímavé 250g pixle, ktérá má velmi dobře provedený vizuál (obrázek na obalu, ty mongol!). Velmi dobrý krok od Shanti (jeden z předních distributorů tabáků u nás) je, že předělávají tuto řadu i do menších gramáží, konkrétně 50g sáčky. Vzal jsem na test 3 příchutě, dneska se mrknem na Virgin Grape.

Balení

Tabák přišel v zataveném obalu, je velká škoda, že ten obal není uzavíratelný. Nechávat tabák napospas v tom igelitovém sáčku uvnitř, to není úplně košér. Okamžitě po rozbalení mě do nosu kopla velmi příjemná vůně.

Balení tabáku v igelitu.
Vůně a cut

No, po rozbalení igelitového sáčku na mě koukla taková nevzhledná hrouda červeného tabáku, ale to je v 50g baleních celkem běžná praxe (teda jen ty barvy se liší). Klacíků málo, spíš stonky. Těch ale taky není přespříliš, takže palec hore. Tabák není nasekaný na jemno, listy jsou takové střední délky.

Hroudááá
Vůně, jó ta je moc příjemná. Je to trpká vůně hrozna, rozhodně žádná extra slaďárna. Vůní se velmi podobá Al Fakheru Gold Černé hrozno, ale vůně není tak agresivní a ne tak sladká. Nemůžu si pomoct, ale voní mi to trošku jako nachos s guacamole, ale to je spíš moje ujetá deformace v rámci mexické kuchyně.

Chuť a výdrž

Testováno v Amy Heavy Shay, nabito v Saphire No. 5 + Kaloud Lotus + 3 uhlíky. Chuť je věrná vůni, velmi autentický tabák, Opravdu to není moc sladké, což mi příjde jako příjemná změna. Trpčí hrozno, plná chuť, velké mraky dýmu - to chceš! Vhodný do mixu s mátou, to by to pozvedlo ještě o stupeň výš.

Nasekaný a upravený tabák.
Kouřil jsem 1 hodinu a zhruba 40 minut. V posledních 20 minutách chuť slábla, ale i tak příjemný zážitek. Tabák skvěle zvládá teplo, není přemelasovaný ani podmelasovaný.

Verdikt

Nejedná se o osvěžení, nýbrž o vychutnání skvělé chuti hroznového tabáku. Příchuť je to velmi povedená, ale že bych si z toho sednul na prdel, to ne. Uvidíme, co přinesou další Special Edition příchutě. Za mě zatím nadprůměr!

7/10

Jakub Kopáček

2 komentáře :

  1. Dej pak vědět s dalšíma příchuťema - silně nad nima uvažuju :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě, během týdne zrecenzuju další 2 příchutě :)

    OdpovědětVymazat

Instagram